Kristína Kožiaková Rôzne

Novinka pre milovníkov lyžovania: Na južnej strane Chopku pribudne ďalšia kabínková lanovka!

Fanúšikovia lyžovania na Chopku sa už teraz môžu tešiť na novú sezónu. Vietor do plachiet dodá Nízkym Tatrám nová lanovka v úseku Krupová - Srdiečko - Kosodrevina.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre milovníkov lyžovania: Na južnej strane Chopku pribudne ďalšia kabínková lanovka!
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Zima na horách sa ešte stále nechce rozlúčiť. Posledný víkend na Chopku patril vďaka aprílovým rozmarom počasia opäť lyžovačke. A práve lyžovačka na južnej strane Chopku dostane v nadchádzajúcej zime nový rozmer.

V úseku lokality Krupová – Srdiečko – Kosodrevina, si lyžiari od zimnej sezóny 2016/17 užijú komfortný presun na Chopok vďaka novej 15-miestnej kabínkovej lanovke.

Nové snežné pásové vozidlo a zasnežovanie zlepšia samotnú úpravu južných svahov Chopku. Na rozvoj a modernizáciu slovenských stredísk vynaloží tento rok spoločnosť Tatry mountain resorts viac ako 23 miliónov eur.

Pre lyžiarov budú dostupné všetky lyžiarske trate vrátane najkrajšej zjazdovky Chopok – Krupová a už nebudú musieť komplikovane prestupovať zo sedačkovej lanovky na kabínkovú. "Nová lanovka na Chopku doplní v stredisku prepravnú kapacitu o 2 800 os./hod. a pridaním štyroch kilometrov zasnežovania sa klientom opäť zvýši výrazne komfort na zjazdovkách,” uviedol Bohuš Hlavatý, CEO TMR.

Môže vás zaujímať:

Vlekári z Chopku vyšli s pravdou von: Z týchto príbehov sa popučíte od smiechu

Chlapi z Chopku pravdivo o tejto zime: Oplatí sa ešte vôbec držať lyže? FOTO ako krásna spomienka…

Unikátne, archívne obrázky z Chopku, ktoré treba vidieť: Svetový pohár má reprízu, účesy a čelenky zostanú TOP naveky :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM