Katarína Oravská Samospráva

Rozhodnite svojim hlasom: Osud detského ihriska je vo vašich rukách

Brezno chce prostredníctvom súťaže získať dotáciu na detské ihrisko na ulici Hronská. Pomôcť môže každý. Stačí zahlasovať cez internet.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodnite svojim hlasom: Osud detského ihriska je vo vašich rukách
Zdroj: Webnoviny.sk

Mesto sa zapojilo do projektu Poďme sa hrať SPPoločne. Na ihrisko potrebuje 7 987 €. SPP spolu s Nadáciou SPP a EkoFondom vyhlásili 2. ročník programu SPPoločne, ktorý je založený na pomoci ľuďom a komunitám vo všetkých regiónoch Slovenska. V 1. ročníku podporili 43 projektov v celkovej sume 320 000 eur v rámci celého Slovenska.

Do súťaže sa prihlásilo 700 projektov

Aj v 2. ročníku na projekty vyčlenili celkovú sumu 320 000 eur, ktorú si podelia víťazné projekty v kategóriách SPPoločne pre ľudí a SPPoločne pre domovinu v rámci troch regiónov Slovenska (západ, stred, východ). Projekty môžu získať finančný príspevok vo výške od 3 000 eur do 8 000 eur. Do 2. ročníka sa prihlásilo 700 projektov. Z prihlásených projektov vybrali odborné hodnotiace komisie v každom z troch regiónov (západ, stred, východ) 40 projektov z každej kategórie (spolu 240), ktoré sa uchádzajú o podporu vo verejnom on-line hlasovaní. Komu sa podarí získať najviac hlasov, získa finančné prostriedky na realizáciu projektu. Šancu uspieť má minimálne 12 projektov v každom z 3 regiónov Slovenska (západ, stred a východ) s najvyšším počtom pridelených hlasov – 6 projektov v kategórii SPPoločne pre ľudí a 6 projektov v kategórii SPPoločne pre domovinu, t.j. spolu najmenej 36 projektov.

Za detské ihrisko v Brezne môžete hlasovať tu: sppolocne.sk.

Foto: ilustračné
Zdroj: Brezno.sk, Sppoločne.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM