Kristína Kožiaková Samospráva

O voľby prejavilo záujem vyše sto Brezňanov spoza hraníc: Voliť budú aj z poriadne exotických destinácií

Nie každý Brezňan má tú možnosť, odvoliť v marcových parlamentných voľbách vo svojej domovine. Viacerí preto požiadali o voľby poštou. Zistili sme, koľko z nich splnilo podmienky a z akých krajín budú hlasovať.

Ilustračný obrázok k článku O voľby prejavilo záujem vyše sto Brezňanov spoza hraníc: Voliť budú aj z poriadne exotických destinácií
Zdroj: Dnes24.sk

O voľbu poštou zo zahraničia majú Brezňania záujem. Takouto formou sa chce v marcových parlamentných voľbách zúčastniť vyše110 ľudí, ktorí sa budú v čase volieb nachádzať v zahraničí, uvádza sa na oficiálnej FB stránke mesta Brezno.

„Žiadosti o voľbu zo zahraničia prišli skoro z celej Európskej únie, ale aj zo štátov ako sú Taiwan, Austrália, USA, Kanada, Island alebo Rusko.“

K 15. januáru došlo na mestský úrad presne 112 žiadostí, ktoré bolo možné podať v listinnej forme alebo elektronicky. O voľbu poštou mohli najneskôr do piatkovej polnoci žiadať občania SR bez trvalého pobytu na Slovensku a aj tí, ktorí majú v SR trvalý pobyt, ale budú v čase volieb v zahraničí. Parlamentné voľby budú 5. marca.

„Tento počet je na breznianske pomery vysoký a je to približne trikrát viac, ako v predchádzajúcich voľbách v rokoch 2010 a 2012.“ prezrádza radnica ďalej.

Môže vás zaujímať:

Brezňania sa dočkali: TIETO úkony po novom vybavíme rýchlejšie!

Breznianski mestskí policajti s novými posilami: Náčelník im zadelil jasné priority

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM