Kristína Kožiaková Kultúra Kultúra

Obľubené podujatie mamičiek v Brezne: Pozrite si program ako prví

Najväčšia oslava matiek sa uskutoční na Slovensku už po trinástykrát. Prejdite aj vy symbolickú míľu na breznianskom námestí a vzdajte tak úctu matkám a ženám.

Ilustračný obrázok k článku Obľubené podujatie mamičiek v Brezne: Pozrite si program ako prví
Foto: Katarína Oravská

Míľa pre mamu, ktorá sa uskutoční 7. mája 2016 je tradičné podujatie materských centier pod záštitou Únie materských centier.

„Chceme vzdať úctu ženám – matkám. 13. ročník Míle pre mamu sa bude konať v znamení propagácie vlastných tradícií – tance, kroje, ľudoví umelci,“ konkretizuje na svojich stránkach únia.

Míľu pre mamu v Brezne každoročne organizuje MC Slniečko – centrum. V Brezne sa koná už šiesty ročník a na javisku sa vystriedajú viacerí umelci. Podľa slov organizátorky Moniky Medveďovej sa máme načo tešiť. Program sa bude niesť v duchu tradícií.

„Veľmi ma potešila tohtoročná myšlienka Únie materských centier niesť podujatie v duchu tradícií, pretože žijeme v kraji, v ktorom si ctíme a vážime tradície,“ prezradila nám Monika.

Na námestí sa predstavia deti z Detského folklórneho súboru Klások z Mýta pod Ďumbierom, ktorý neodmysliteľne patrí k Míli pre mamu a sprevádza účastníkov svojim tancom každý rok.

„Tohto roku nás bude baviť aj domáci folklórny súbor Šťastné detstvo a Mostár. Seniorky z Denného centra prameň sa predstavia so svojim tancom v coutry štýle. Taktiež sa predstavia deti zo súkromnej základnej umeleckej školy Talentárium so zmesou horehronských tancov,“ konkretizuje program organizátorka.

Ako sme sa ďalej dozvedeli predstaví sa aj mladý brezniansky muzikálový talentovaný spevák Martin Vetrák so svojou novou piesňou o mame. Prekvapením pre deti bude kúzelník Wolf a jeho bruchomluvecká show.

Na námestí sa začne sobotňajší program o 15:00 Jarným behom a pokračovať bude o 16:00 Míľou pre mamu.

„Registrácia účastníkov míle bude prebiehať počas jednotlivých vystúpení od 16:00 do 17:00. Potom sa účastníci spoločne vydajú na pochod symbolickou míľou okolo námestia. Každý účastník míle dostane malé prekvapenie.“

„Samozrejmosťou budú už sprievodné súťaže ako preteky batoliat, preteky na odrážadlách a mamičky sa budú môcť prebehnúť v lodičkách. Tradične nebude chýbať nafukovací hrad na skákanie a maľovanie na tvár,“ dodala Monika na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM