Katarína Oravská Rôzne

Obyvatelia nášho okresu rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Brezna a okolia!

Ktoré miesto u nás považujete za najkrajšie? Takúto otázku sme položili desiatkam Brezňanov. Z ich odpovedí sme zostavili TOP trojku najobľúbenejších miest v okrese.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia nášho okresu rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Brezna a okolia!
Foto: Katarína Oravská

V našom okrese sa nájde hneď niekoľko miest, ktoré by jeho obyvatelia odporučili navštíviť turistom. Niekto sa rád poprechádza po breznianskom námestí, iní zas radi zavítajú do okolitej prírody.

Najviac z vás si zvolilo…

Z úst viacero obyvateľov vyšlo hneď viacero miest, ktoré sa im zdajú u nás najkrašie. Z mnohých tipov vyšiel víťaz. Najviac ľudí reagovalo odpoveďou – Čierny Balog, vrátane jeho Dobročského pralesa, Čiernohronskej železnice a Vydrovského skanzenu.

„Vydrovský skanzen a celá dolina, ale aj výhľad na Tlstom javore, Chopok, Ďumbier, Kráľova hoľa, je toho veľa, ale priamo v Brezne mi bohužiaľ nenapadá nič, možno tak cestička kyslíkovou dráhou,“ podelil sa o svoj názor mladý kuchár Ondrej.

Bodovali tiež okolité vrchy či Zbojská. „Určite by som odporučila navštíviť salaš na Zbojskej v lone krásnej prírody, špeciálne, keď je tam dáka akcia. Je tam krásne, dá sa tam ísť prejsť a hlavne ukazuje naše tradičné prostredie, vrátane slovenských špecialít. Taktiež okolité vrchy – Ďumbier, Chopok, Kráľova hoľa,“ povedala Katarína (28).

Medzi ďalšími najčastejšimi odpoveďami boli aj Bystrianska jaskyňa, Jaskyňa mŕtvych netopierov, Hrončok či Klenovský Vepor. Objavili sa tiež Mýto pod Ďumbierom aj Predajnianske vodopády. V rámci mesta Brezna to bolo tiež historické centrum, zvonica a synagóga.

TOP miesta v Brezne a okolí podľa oslovených obyvateľov

Takéto je teda konečné poradie:
1. Čierny Balog
2. Zbojská
3. Nízke Tatry

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM