Katarína Oravská Rôzne

Odvážne plány obnovy parku: K jeho naplneniu môžete prispieť vlastnými rukami

Preliezačky, šmýkačka, pieskovisko, ale aj lavičky, upravená zeleň či amfiteáter. Takto by mal vo výsledku vyzerať aktuálne zanedbaný park na Školskej ulici. Pomôcť k jeho znovuzrodeniu môžete aj vy. Stačia vám na to zdravé ruky a chuť pracovať.

Ilustračný obrázok k článku Odvážne plány obnovy parku: K jeho naplneniu môžete prispieť vlastnými rukami
Zdroj: TASR

Park oproti kolkárne v Brezne majú v dlhodobom prenájme skauti. Občianske združenie Zaber sa im rozhodlo pomôcť s revitalizáciou a následným otvorením parku pre verejnosť. Prvá fáza obnovy sa začne už túto sobotu. Pomôcť môžete aj vy!

Tri fázy obnovy

Revitalizácia bude prebiehať v troch fázach. „V prvom kroku už teraz na jeseň bude pokosená tráva, odstránený burinatý porast a začneme s opravou plotu,“ prezradil pre Brezno24 Ján Zajak zo združenia aktívnych Brezňanov Zaber. Práve táto fáza štartuje už zajtra. Každá pomoc je vítaná. Pracovať sa začne už od 9.00. So sebou si môžete doniesť drôtenú kefu či krovinorez.

„V druhom kroku na jar a v lete 2014 prebehne úprava terénu, inštalujú sa lavičky a detské preliezačky, vysadí sa nová tráva. V tretej fáze v roku 2015 bude vybudovaný malý amfiteáter a možno aj umelá horolezecká stena,“ doplnil Zajak. Rýchlosť obnovy parku bude, samozrejme, závisieť od financií a dobrovoľníctva.

Slúžiť bude všetkým

Pokiaľ sa plán revitalizácie parku naplní do poslednej body, bezpochyby, vznikne v Brezne zaujímavý priestor na trávenie voľného času. „Park bude určený verejnosti, hlavne deťom s rodičmi a ako zázemie pre menšie kultúrne akcie – letné kiná, koncerty, divadelné predstavenia,“ uviedol Zajak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM