Eliška Šándorová Šport

Paulína Fialková v slzách: Pokazila som to celému tímu, musím sa všetkým ospravedlniť!

Dvadsaťpäťročná reprezentantka z Brezna Paulína Fialková si sype popol na hlavu. Pokazila prvú streľbu v pretekoch, keď z ôsmich rán netrafila terč sedemkrát.

Ilustračný obrázok k článku Paulína Fialková v slzách: Pokazila som to celému tímu, musím sa všetkým ospravedlniť!
Zdroj: TASR

V pretekoch miešaných štafiet v biatlone na ZOH v Pjongčangu Slovensko do cieľa nedobehlo. Rozhodcovia ho stiahli na druhom úseku po tom, čo najlepší slovenskú štafetu predstihli o jeden celý okruh.

Zo štvorice Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová, Matej Kazár a Martin Otčenáš sa vydali na trať iba P. Fialková, ktorá s piatimi trestnými okruhmi nabrala obrovskú stratu.

Všetky nádeje na medailové umiestnenie skočili hneď po prvej streľbe, ktorú pokazila Paulína Fialková. Musela ísť na štyri trestné okruhy. Nádeje na dobré umiestnenie Slovenska v zmiešanej štafete tak definitívne vyhasli.

„Ja vôbec neviem čo sa stalo, to tá ležka. Ja som ešte odchádzala z nástrelu s tým, že to je dobre nastrelené a že musím reagovať na vietor. Aj som reagovala, ale proste to nepadalo. Ten pocit bezradnosti, že čo mám spraviť. Ja proste neviem. Pokazila som to celému tímu a musím sa za to všetkým ospravedlniť,“ s plačom vyhlásila Fialková v živom vysielaní RTVS.

Kórea Pjongčang ZOH2018 Biatlon Miešaná štafeta
12
Galéria
Zdroj: TASR

Úsek medailovej Anastasie Kuzminovej napokon bol pre náš tím už posledný. „Je mi to ľúto, že nastala taká situácia. Neviem, čo sa stalo Paulíne, odštartovala som v normálnom tempe, ale vedela som, že nemáme veľkú šancu. Treba to rozdýchať a nerobiť z toho tragédiu. Musíme sa z toho poučiť, ale je to život, je to šport. Tá pokazená streľba Paulíny aj mňa znervóznila a musela som dobíjať,“ komentovala Anastasia Kuzminová prostredníctvom facebooku RTVS.

Navyše, Fialková dostala aj dvojminútovú penalizáciu za neodkrúženie všetkých trestných kôl, konkretizoval prezident Slovenského zväzu biatlonu (SZB) Tomáš Fusko.

Zlatú medailu v pretekoch miešaných štafiet v biatlone vybojovalo na ZOH v Pjongčangu Francúzsko.

V zložení Marie Dorin Habertová, Anais Bescondová, Simon Desthieux a Martin Fourcade ho na 2×6 km ženskej a 2×7,5 km mužskej trati od strieborného Nórska delilo 20,9 sekundy a od bronzového Talianska 26,9. Do cieľa dobehlo 18 štafiet, so stratou jedného bežeckého okruhu skončila predčasne okrem Slovenska aj Litva.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM