Kristína Kožiaková Samospráva

Peniaze na obnovu parkoviska aj atletickú dráhu. V Brezne schválili rozpočet

Breznianski poslanci odklepli nový rozpočet mesta. Na zozname sú viaceré investičné plány. Na ktoré pôjdu státisíce eur?

Ilustračný obrázok k článku Peniaze na obnovu parkoviska aj atletickú dráhu. V Brezne schválili rozpočet
15
Galéria

Viacročný rozpočet mesta na obdobie 2017 až 2019 schválili na decembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva mestskí poslanci. Rozpočet patrí k najdôležitejším dokumentom mesta. „Neplánujeme zobratie žiadnych úverov, teda opäť znižujeme zadĺženosť mesta na veľmi dobrú resp. nízku úroveň,“ vyjadril sa na margo rozpočtu primátor mesta Tomáš Abel.

„Treba povedať, že v rozpočte počítame so základnými vecami, ktoré občania potrebujú riešiť. Budeme pokračovať v obnove chodníkov, ciest, stojísk aj budúcom roku. Niečo sa bude riešiť cez Technické služby mesta Brezna a niečo dodávateľsky,“ prezradil primátor.

Primátor ďalej informoval aj o mnohých projektoch, ktoré sú už spracované prípadne sú v štádiu riešenia, ako napríklad domov sociálnych služieb, obnova kinosály prípadne multifunkčný športový areál.

Najvyššie položky vo výdavkoch sú 200 000 eurové položky, ktoré pôjdu na rekonštrukciu parkoviska a na atletickú dráhu v areáli škôl Pionierska 2 a Pionierska 4.

Plánované investičné akcie:

  1. Modernizácia technologických zariadení
  • rozvoj, modernizácia technologických zariadení teplární v súlade s platnou zmluvou s firmou Veolia Energia Brezno a.s.
  1. Chodníkové prepojenie Dolná – Potočná
  • realizácia chodníkového prepojenia na žiadosť občanov dvoch štvrtí mesta: staré Mazorníkovo / nové Mazorníkovo.
  1. Spevnené plochy
  • rozvoj dopravnej infraštruktúry – spevnených plôch pre statickú dopravu. Realizácia výstavby čiastkovej etapy odstavných plôch pri bytových domoch ako podpora občianskej vybavenosti. V uvedenej investičnej akcii sa bude pokračovať aj v ďalších rokoch.
  1. Spolufinancovanie projektov
  • rozpočtovanie finančných prostriedkov na operatívne zabezpečenie projektov, pri ktorých mesto žiada o dotácie, budú spolufinancované zmluvne požadovanou čiastkou; mesto tiež zabezpečuje predprípravu projektovej dokumentácie – dosiahnutie stavu pripravenosti na jednotlivé výzvy v roku 2017
  1. Centrálne parkovisko Hradby (200 000 eur)
  • vybudovanie centrálneho parkoviska mesta a zabezpečenie štandardu parkovania pre občanov aj návštevníkov v centre mesta
  1. Stojiská na komunálny odpad (50 000 eur)
  • vybudovanie stojísk na kontajnery kvôli menšiemu znečisťovaniu okolia, lepšej dostupnosti a separácii odpadu /zamedzenie vstupu nepovolaným osobám/. V uvedenej investičnej akcii sa plánuje pokračovať aj v ďalších rokoch
  1. Atletická dráha (200 000 eur)
  • vybudovanie atletickej dráhy v rámci areálu ZŠ s MŠ Pionierska 2 a ZŠ s MŠ Karola Rapoša Pionierska 4, Brezno
  1. Kamerový systém (100 000 eur)
  • vybudovanie nového digitálneho kamerového systému, spolu s jeho rozšírením
  1. Multifunkčné ihrisko Mazorníkovo
  • financovanie vybudovaného multifunkčného ihriska – 1. splátka bola realizovaná v roku 2016, 2. splátka v roku 2017 a 3. splátka v roku 2018
  1. Rolba pre Technické služby (116 000 eur)
  • obstaranie majetku a výmena zastaralej palivovej Rolby za elektrickú
  1. UpGrade softvéru MsÚ
  • v zmysle účtovných postupov UpGrade softvéru je kapitálovým výdavkom, pri ktorom dochádza k zhodnoteniu jednotlivých modulov informačného systému samosprávy.
  1. Nákup pozemkov a nehmotných aktív

Pozrite si zábery starého mesta Brezna v našej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Spoznávate naše rodné mesto Brezno?
15
Galéria
Zdroj: Miroslav Kasák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM