Kristína Kožiaková Rôzne

Petícia za záchranu Tuláčika nezostala prehliadnutá. Ako vidí nepríjemnú situáciu Brezno?

Breznianskemu útulku Tuláčik hrozí zánik, hoci sa do nových priestorov sťahoval iba v novembri minulého roka. O prípad sa zaujíma primátor aj poslanci, ktorí prišli rovno na miesto. Ako to zatiaľ vyzerá so známym útulkom? Získali sme reakciu priamo z mesta!

Ilustračný obrázok k článku Petícia za záchranu Tuláčika nezostala prehliadnutá. Ako vidí nepríjemnú situáciu Brezno?
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor s mestskými poslancami sa prednedávnom stretli priamo v priestoroch útulku Tuláčik. Urobili tak s cieľom, posúdiť stav, na základe ktorého vznikla petícia, pod ktorú sa podpísala približne stovka nespokojných občanov.

Poslanci v Tuláčiku

„Na naše pozvanie z minulého týždňa vedenie mesta a poslanci zareagovali pozitívne a 9. júna sme sa s nimi stretli priamo v útulku. Chceli sme, aby osobne posúdili reálny stav a na vlastné oči a uši sa presvedčili, že situácia nie je taká, ako ju opisujú iniciátori petície za zrušenie alebo presun útulku. Vedenie mesta a poslanci majú záujem, vyriešiť spor v prospech oboch strán a my veríme, že útulok zostane na svojom mieste. V najbližších dňoch sa budú prejednávať možné kompromisné riešenia,“ informovalo OZ Tuláčik na stránke, ktorá vznikla na základe petície na podporu Tuláčika.

Do dnešného dňa sa pod elektronickú petíciu podpísalo viac ako 6000 ľudí. Podľa informácií z útulku petíciu v papierovej forme podpísalo 1300 občanov.

Hľadanie kompromisu

„Predbežne možno povedať, že vedenie mesta aktuálne nevie o vhodnejšej lokalite pre umiestnenie zariadenia. Za dôležitú skutočnosť považuje tiež fakt, že do úpravy pozemku na súčasnú podobu už boli investované nemalé finančné prostriedky, nehovoriac o obrovskom úsilí dobrovoľníkov a podporovateľov,“ uviedla pre spravodajský portál Brezno 24 viceprimátorka Petra Dzurmanová.

Ako nám prezradila ďalej, na druhej strane, mesto neberie na ľahkú váhu ani petičnú akciu občanov, a preto sa ňou plánuje zaoberať a hľadať kompromisné riešenie, ktoré by mohlo uspokojiť obidve strany.

„Ako prvé má mesto záujem, urobiť v okolí pozemku opatrenia na zníženie hlučnosti, o ktorých možnej realizácii sa už začalo jednať. Témou petície a fungovania breznianskeho útulku sa bude "na stredajšom rokovaní zaoberať aj mestské zastupiteľstvo“::http://brezno.dnes24.sk/…ikovi-241201," dodala Dzurmanová. O tom, ako bude prebiehať zastupiteľstvo, vás budeme informovať.

Môže vás zaujímať:

Brezniansky útulok v ohrození. Tisíce ľudí v snahe o záchranu Tuláčika spisujú petíciu

Breznianski poslanci s nabitým programom. Jedným z bodov aj petícia o Tuláčikovi

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM