Katarína Oravská Rôzne

Plánované opravy komplikuje vytekajúca voda: Uzávera plavárne sa pravdepodobne predĺži

Od 2. septembra je plaváreň zatvorená. Prebieha totiž plánovaná oprava. Pôvodne mala trvať štyri až päť týždňov. Vyzerá to však tak, že termín otvorenia sa predĺži. Nastali totiž komplikácie. Môže za ne voda.

Ilustračný obrázok k článku Plánované opravy komplikuje vytekajúca voda: Uzávera plavárne sa pravdepodobne predĺži
Zdroj: TASR

Ako nám priblížil riaditeľ Mestského športového klubu Brezno Peter Lupták, na plavárni sa opravuje strecha, podhľad strechy, mení sa elektroinštalácia a dokončuje sa nová úschovňa bicyklov. Práce podľa jeho slov prebiehajú úspešno-neúspešne. Na plavárni sa objavila totiž voda na mieste, kde nemá čo hľadať. „Nad rámec plánovaných opráv sme, bohužiaľ, museli rozobrať časť keramickej podlahy pri bazéne, pretože sa tam znovu objavila voda,“ uviedol Lupták. Spolu s odborníkmi teraz pracujú na odstránení zdroja šírenia tejto nežiaducej vody.

Dlhodobý problém

Problém s vytekajúcou vodou v priestore medzi bazénom, sprchami a záchodmi sa ťahá už od roku 2005. Bolo už popraskané potrubie aj kúrenie. Napriek odstráneniu týchto porúch, je ešte stále niekde problémové miesto. „Mám strach, že je tam niekde zabetónovaný rozvod, o ktorom nevieme,“ obáva sa Lupták.

Ako pokračoval ani žiadna firma im nevie poradiť, akým spôsobom by sa mohli dopracovať k úspešnému výsledku. Idú preto na to vylučovacou metódou. „Momentálne sa vyrúbalo šesť sond, aby sme zistili, kade sa tá voda pohybuje, raz je natlakovaná, potom sa napúšťajú kanalizácie a postupne meníme zdroj vody, aby sme zistili, kde sa objaví,“ opísal riaditeľ MŠK. Voda pritom tečie pokojne a ani vodomer sa nepohne.

Nedostatok financií

Jednomesačnú uzáveru plavárne tak pravdepodobne nedodržia, pretože museli primárne riešiť problém s vytekajúcou vodou. „Otvorenie plavárne sa zrejme oddiali o týždeň, možno dva, za čo sa verejnosti ospravedlňujeme, ale bohužiaľ, je to štyridsaťročná stavba, ťažko preto predvídať, čo sa stane a na sto percent povedať, že to tak bude,“ povedal Lupták.

Na plánovanú opravu zatekajúcej strechy vyčlenilo mesto 15-tisíc eur, čo je podľa Luptáka nedostačujúce. „Na opravu strechy v takom rozsahu, ako by bolo potrebné, je treba okolo 40-tisíc eur, v tom prípade by bola celá strecha zateplená.“ K pätnástim tisícom možno podľa Luptáka pridajú aj niečo zo svojich peňazí. Rozhodnutie padne potom, čo budú k dispozícii návrhy riešení od firiem. Ako dodal príležitosť požiadať o ďalšie prostriedky majú ešte na októbrovom mestskom zastupiteľstve. „Robíme intenzívne na tom, aby sme plaváreň udržali v chode a aby jej prevádzka zase o trošku menej stála,“ uzavrel Lupták.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM