Jakub Forgács Šport

Plážové kúpalisko otvára už o pár dní: Aké sú tohtoročné novinky a aké bude vstupné?

Už čoskoro otvorí svoje brány aj plážové kúpalisko v Banskej Bystrici. Prvý raz sa môžete okúpať už v túto sobotu. Aké novinky si v areáli pripravili?

Ilustračný obrázok k článku Plážové kúpalisko otvára už o pár dní: Aké sú tohtoročné novinky a aké bude vstupné?
Zdroj: TASR

„Minuloročná sezóna trvala od 1. júna do 31. augusta 2013 a hodnotíme ju ako najlepšiu za posledné tri roky,“ informoval Michal Morong, Manažér Plážového kúpaliska Banská Bystrica. Ako doplnil, od návštevníkov sa dočkali aj kladných ohlasov na rekonštrukcie a nové atrakcie. „Najmä na nové toalety, chodníky, zvýšenie sortimentu v bufetoch, chytanie rýb a grilovanie pri lodi na ostrove jazera,“ povedal.

„Hoci bola tohtoročná prevádzka kúpaliska pripravená od nedele 1. júna, vzhľadom na chladné počasie bude otvorené až od soboty,“ uviedol Morong, podľa ktorého bude vstupné rovnaké ako v sezóne 2013. Deti do 120 cm majú vstup zdarma. Deti do 150 cm, nositelia Jánskeho plakety s trvalým pobytom v Banskej Bystrici, dôchodcovia nad 60 rokov a ZŤP platia 2,70 eur (2,20 eur po 16:00) a dospelí a deti nad 150 cm 4,50 eur (3,30 eur po 16:00).

Na novinky a úpravy areálu sa môžete tešiť aj tento rok. "Pripravujeme nové chodníky, novú asfaltovú komunikáciu na južnej strane areálu, rekonštrukciu pôvodných toaliet za rotundou, aj výmenu bazénových mriežok, prezradil Morong. Ako pokračoval, väčšina úprav je už hotová a všetko bude dokončené do soboty 14. júna.

Práve v tento deň začnú Majstrovstvá Sveta vo varení a jedení halušiek, o ktorých ste sa už u nás mohli dočítať. „Toto podujatie bude najväčšou novinkou tejto sezóny na plážovom kúpalisku. Pripravený bude aj bohatý kultúrny a spoločenský program so začiatkom o 10:00,“ dodal Morong.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM