Rôzne

Počas maratónu budú v Bystrici dopravné obmedzenia: Týmto uliciam sa radšej vyhnite

Bežecká trať O2 Banskobystrického maratónu vedie viacerými ulicami mesta, preto by sa vodiči motorových vozidiel mali pripraviť aj na celkové uzavretie niektorých ciest. Všetky obmedzenia sú platné 3. septembra 2017 od 8.30 hod. do 14.00 hod.

Ilustračný obrázok k článku Počas maratónu budú v Bystrici dopravné obmedzenia: Týmto uliciam sa radšej vyhnite
Zdroj: TASR

Bystričania a vodiči prechádzajúci týmto mestom by sa mali pripraviť na dopravné obmedzenia. Tie ich čakajú už 3. septembra kvôli bežeckému maratónu. Niektoré ulice v meste tak budú uzavreté v oboch jazdných pruhoch. „Minulý rok sa nám koncept s celkovým uzavretím ciest osvedčil. Nevznikali takmer žiadne kolízne situácie, príslušníci polície v spolupráci s dobrovoľníkmi zvládli všetko na výbornú a popri ceste bolo vidieť stovky divákov. Tento model síce úplne odstaví cesty, po ktorých bežci bežia, no je to len na päť hodín, v niektorých lokalitách aj kratšie,“ vysvetľuje organizátor maratónu Miroslav Štrba.

Kompletne uzavreté budú tieto ulice: Sládkovičova v Radvani, Nábrežie popri Hrone, celá mestská časť Uhlisko, centrum mesta a mestský park spolu so Strieborným námestím. Na niektorých miestnych komunikáciách dôjde aj k úplnému vylúčeniu alebo dočasnej úprave trolejbusových a autobusových liniek.

Možné obchádzky a podrobné informácie o obmedzeniach nájdete rozpísané na stránke www.marathonbb.com. Organizátori sú pripravení flexibilne reagovať a publikovať informácie aj na svojej fan page na Facebooku.

Pozrite si pretekársku trať v priloženom videu

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM