Katarína Oravská Správy

Počasie ako na hojdačke: Takto sa stará mesto o naše cesty a chodníky

Vonku to vyzerá, ako by sa príroda prebúdzala a bola jar. Dni právej zimy v tejto sezóne môžeme rátať na prstoch rúk. Počas krátkeho obdobia sa strieda sneh, dážď, mrznutie aj slnečné lúče. Aj počas počasia ako na hojdačke sa streba starať o miestne cesty.

Ilustračný obrázok k článku Počasie ako na hojdačke: Takto sa stará mesto o naše cesty a chodníky
Foto: Katarína Oravská

Výkyvy počasia dávajú zabrať. Zimnú údržbu v našom meste majú na starosti technické služby.

„V meste Brezne sa na cestách v krátkych intervaloch strieda dážď, sneženie, mrznutie,“ opísal situáciu riaditeľ Technických služieb Brezno Tomáš Gaboň.

A dodal: „Podľa toho zabezpečujeme v zmysle Operačného plánu zimnej údržby pluhovanie a posyp miestnych komunikácií a súčasne čistenie autobusových zastávok, prechodov pre chodcov, schodíšť, mostíkov a lávok, odrážok na poľných cestách, uličných vpustí.“

Momentálne varujú meteorológovia náš okres pred silným vetrom. Do 18:00 platí výstraha druhého najvyššieho stupňa. Na hrebeňoch Tatier sa totiž očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 26–33 m/s. „Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ uvádza SHMÚ.

Zároveň platí aj výstraha prvého stupňa. „V okrese Brezno sa očakáva miestami od nadmorskej výšky 1300 m výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 20 – 25 m/s,“ upozorňujú meteorológovi­a SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM