Katarína Oravská Rôzne

Podajme si ruky: Záverečný ročník podujatia nielen pre zdravotne postihnutých

Dnes o 14.00 sa uskutoční na breznianskom námestí podujatie Podajme si ruky. Ide pritom už o záverečný 4. ročník akcie. Jej cieľom je reagovať na potreby zdravotne postihnutých ľudí. Pripravený je zaujímavý program pre širokú verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Podajme si ruky: Záverečný ročník podujatia nielen pre zdravotne postihnutých
Zdroj: TASR

„Keď sme sa v roku 2010 rozhodli prvýkrát zrealizovať toto podujatie, robili sme to trochu s obavami, aký bude záujem a odozva verejnosti. Netušili sme, že sa z neho stane pekná tradícia, ktorá mnohých oslovila a nevynechali ani jeden ročník,“ povedala Janka Lemberková z Odboru sociálnych vecí Mestského úradu Brezno.

Zdravotne postihnutí predvedú, čo všetko dokážu

Podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora Brezna a s podporou Banskobystrického samosprávneho kraja. „Nosnou myšlienkou bolo zorganizovať podujatie nie len pre zdravotne postihnutých, kde by mal každý možnosť sa v daný deň na jednom mieste oboznámiť s inštitúciami, firmami, ktoré poskytujú tejto skupine ľudí svoje služby a prispievajú tak k skvalitneniu ich života, ale aj so samotnými zástupcami zdravotne postihnutých, ktorí by prezentovali výsledky svojej činnosti a na pódiu tiež ukázali, čo všetko dokážu,“ priblížila Lemberková.

Brailovo písmo aj Boccia

V rámci podujatia sa predstavia spevácka skupina Rozmajrín, tanečná skupina Ajka, klub Farfalleta zo Žiliny a Ondrej Petro. Na záver prebehne aj módna prehliadka. Pozrieť si tiež budete môcť ukážku Brailovho písma a športu Boccia. „Vyvrcholením podujatia je ocenenie tých, ktorí sú či už svojim postojom, alebo bezbariérovosťou ústretoví k zdravotne postihnutým v zmysle Vyhlásenia o spolupráci pri znižovaní bariér pre zdravotne postihnutých spoluobčanov i návštevníkov mesta Brezna,“ uviedla Lemberková. Ocenení sú označení nálepkou na viditeľnom mieste ako „Subjekt ústretový k zdravotne postihnutým“.

Foto: ilustračné
Fotogaléria: Brezno.sk

Podajme si ruky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM