Kristína Kožiaková Futbal

Podbrezová na domácej tráve bodovala: Rozhodol Pablo Podio

Od úvodných minút si domáci vytvárali sľubné príležitosti. Priamy kop v 35.minúte síce nedokázali premeniť, no aj napriek tomu si odniesli zaslúžené víťazstvo.

Ilustračný obrázok k článku Podbrezová na domácej tráve bodovala: Rozhodol Pablo Podio
Zdroj: TASR

Úvodné minúty patrili domácim, mali prevahu a vytvárali si sľubné príležitosti. Tie však nedotiahli do finálnej fázy, či účinnejšej koncovky. Ako prví výraznejšie pohrozili hostia. Daniel poslal loptu pred bránku, ale Sládek ju z ťažkej pozície nedokázal poslať medzi žrde. Potom sa prihlásili o slovo po štandardke aj Podbrezovčania. Kostelného hlavička išla iba tesne vedľa Hruškovej svätyne. Dôležitý moment nastal v 35. minúte, keď bol faulovaný Rendla. Podľa rozhodcu ešte na hranici šestnástky, takže nasledoval priamy kop, ktorý zahral spomínaný útočník ŽP Šport nad hornú žrď. Rendla mal i ďalšiu šancu, tentoraz mu ju ponúkol Hruška, no lopta skončila z jeho kopačky priamo na brvne.

Po zmene strán hrozili domáci štandardkami, o ktoré sa staral Podio. V šanci sa ocitol Kochan, trafil však iba myjavského brankára. Gólový moment prišiel po hodine hry. Vajda posunul loptu Podiovi, ktorý mieril z vyše 25 metrov presne k žrdi – 1:0. Hostia potom ožili, nevyužili dve príležitosti, v ktorých sa ocitli Machovec a Sládek. Následne pykali, pretože Podio poslal z pravej strany center do šestnástky, ktorý nik nezachytil a lopta od žrde putovala rovno na kopačku Vajdu – 2:0. Kopaničiari sa ešte snažili niečo s výsledkom urobiť, ale nedostávali sa do vyložených šancí. Na opačnej strane „Železiari“ nič nevyťažili z brejkových situácií. Najväčšiu príležitosť spálil Viazanko.

Hlasy trénerov:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: „S výsledkom zápasu i s jeho priebehom som spokojný. Chlapci odviedli maximum. Smelo môžem povedať, že sme boli lepší. Súpera sme nepustili do žiadnej väčšej šance. Naopak, my sme boli nebezpeční. Som veľmi rád, že sme našu prevahu zužitkovali a získali sme veľmi cenné body proti dobrému mužstvu.“

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: „Podbrezová hrala to, čo sme očakávali. Vedeli sme, že domáci budú agresívni, pôjdu za gólom a budú chcieť využiť domáce prostredie. Chýbala nám naša túžba, hlad po góle i dôraz. Domáci strelil góly a zaslúžene vyhrali.“

Pablo Podio, autor víťazného gólu: „Konečne mi to sadlo. Tréner nám stále hovorí, aby sme strieľali aj spoza šestnástky. Som rád, že to tam padlo. Chceli sme napraviť prehru v Skalici a remízu zo Zlatých Moraviec, aj keď sme tam boli možno lepší. Dnes sme dali do toho všetko. Chceme sa v tabuľke vzdialiť čo najviac od Skalice.“

Podbrezová 19. apríla : ŽP Šport Podbrezová: – Spartak Myjava 2:0 (0:0)

Góly: 62. Podio, 68. Vajda.

Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Krivák, Vajda – Kolár, 1005 divákov.

Zostavy a striedania:

  • ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Kochan, Vajda – Viazanko, Podio (84. Kupčík), Peševski (70. Šafranko) – Rendla (58. Sabler)
  • Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Marček, Ostojič, Machovec – Bílovský, Kóňa, Pekár (78. Duga) – Daniel, Škutka (72. Kolár), Sládek (72. Chovanec)

Môže vás zaujímať:

Bod do zbierky pre Podbrezovú: Remízovala s ViOn Zlaté Moravce

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM