Ľubomíra Karmanová Krimi

Policajti im prevrátili dom hore nohami a našli to: Peťo (33) a Paľo (30) už čelia vážnemu obvineniu! FOTO

Zo zvlášť závažného zločinu boli, podľa polície, obvinení Peter (33) a Pavol (33), u ktorých spravili muži zákona domovú prehliadku. Zbraň však nebola to jediné, čo u nich policajti našli.

Ilustračný obrázok k článku Policajti im prevrátili dom hore nohami a našli to: Peťo (33) a Paľo (30) už čelia vážnemu obvineniu! FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici, podľa krajskej policajnej hovorkyne Andrei Petrovičovej, obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami dvoch mužov z Utekáča (okr. Poltár), 33-ročného Pavla a 30-ročného Petra.

„Obvinení muži si v apríli 2015 zadovážili presnejšie nezistený počet rastlín marihuany, ktoré následne priniesli do domu, v ktorom majú trvalé bydlisko. Rastliny vysušili, roztriedili a spracovali za účelom osobnej potreby a za týmto účelom ich v dome protiprávne prechovávali,“ uviedla Petrovičová.

Podľa hovorkyne, polícia v utorok (12.1.) na základe príkazu sudcu vykonala domovú prehliadku v mieste trvalého bydliska obvinených, pri ktorej zaistila igelitové vrece a téglik s úlomkami a sušinou rastlinného materiálu zelenej farby, dve dózy a tyčinku s cigaretovým filtrom, v ktorých sa nachádzali semiačka rastliny.

„Podľa predbežného znaleckého posudku by bolo možné zo zaisteného množstva vyrobiť najmenej 1264 jednorazových dávok v hodnote odhadnutej na viac ako 3000 eur,“ povedala hovorkyňa a dodala, že jeden z obvinených si zároveň si v roku 2012 až 2013 zadovážil samonabíjaciu malokalibrovú zbraň spolu s nábojmi, ktorú potom obidvaja obvinení spoločne bez oprávnenia prechovávali a používali na streľbu na rôznych miestach v usadlosti v Utekáči.

Počas konania domovej prehliadky bola, podľa polície, uvedená zbraň dobrovoľne vydaná, následne bola zaistená a zaslaná na expertízne skúmanie. „Obvinení nie sú držiteľmi zbrojného preukazu. Po vykonaní procesných úkonov boli obvinení muži umiestnení do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do väzby,“ dodala na záver Petrovičová s tým, že v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

U Petra a Pavla našla polícia drogy, aj zbraň
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM