Katarína Oravská Krimi

Polícia: Muž (57) so železnou tyčou v ruke sa vyhrážal farárovi zabitím, ratovali ho miestni!

Muž (57) podľa polície vošiel na faru so železnou tyčou v ruke, ňou neváhal rozbiť svetlík aj dvere a farárovi sa vyhrážal zabitím. Tomu prišli na pomoc miestni obyvatelia! Policajti mu dali aj fúkať.

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Muž (57) so železnou tyčou v ruke sa vyhrážal farárovi zabitím, ratovali ho miestni!
Foto: Katarína Oravská

Ako potvrdila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, vyšetrovateľ v Brezne obvinil 57-ročného muža z Banskej Bystrice z prečinu porušovania domovej slobody a z prečinu nebezpečného vyhrážania.

„Na Farskom úrade v obci Čierny Balog, železnou tyčou rozbil sklenenú výplň svetlíka vedľa vchodových dverí, tieto si otvoril a vošiel do chodby, kde rozbil sklenenú výplň na dverách vedúcich do priestorov fary, pričom tieto z vnútornej strany otvoril a vošiel do fary,“ opísala Faltániová.

Vo vnútorných priestoroch začal podľa policajnej hovorkyne opakovane vykrikovať na farára, aby išiel von a vyhrážal sa mu zabitím. Toto sa opakovalo niekoľkokrát, pričom neustále nadával.

„Obvineného vyviedli z fary obyvatelia obce, kde ho zadržali na dvore fary až do príchodu polície. Keď farár vyšiel z fary a obvinený ho zbadal začal sa mu znovu vyhrážať zabitím a chcel k nemu vykročiť, v čom mu zabránili obyvatelia obce,“ povedala Faltániová.

Obvinený podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne svojím konaním vzbudil vo farárovi dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky uskutoční. Mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do policajnej cely. „Skutku sa dopustil pod vplyvom alkoholu. V čase jeho zadržania mu namerali viac ako 1,7 promile alkoholu,“ uviedla Faltániová.

Ako ďalej Faltániová dodala, po vytriezvení a vykonaní procesných úkonov bol prepustený a stíhaný bude na slobode. Za tieto skutky môže byť potrestaný odňatím slobody na 1 až 5 rokov.

Čítajte tiež:

Razia kukláčov vo vojenskej ubytovni: Okrem vybaveného labáku toho našli oveľa viac! Autentické policajné VIDEO z akcie

Tragédia na rýchlostej ceste: Muža (†48) z nášho okresu zachytilo najprv jedno, potom ďalšie dve autá!

Nové skutočnosti o zrážke na priechode: Vodička (24) sa sama prihlásila na polícii, má vlastnú verziu

Tak toto sa fakt nerobí: Záchranárov okradli pred motorestom v našom okrese a pozrite, čo im zobrali!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM