Katarína Oravská Krimi

Polomčan (46) sa pustil do svojej ženy tvrdými údermi. Po domovej prehliadke ale policajti neverili vlastným očiam! FOTO

Policajti hovoria o úderoch do tváre a vulgárnych nadávkach. Manželka si poriadne vytrpela. Muži zákona urobili domovú prehliadku. To čo našli, zrejme nečakali.

Ilustračný obrázok k článku Polomčan (46) sa pustil do svojej ženy tvrdými údermi. Po domovej prehliadke ale policajti neverili vlastným očiam! FOTO
Zdroj: TASR

Kriminalisti z Brezna odhalili drogovú trestnú činnosť a tiež nedovolené ozbrojovanie. Ako povedala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, z prečinu nebezpečného vyhrážania a z drogovej trestnej činnosti už vyšetrovateľ obvinil 46-ročného muža z Polomky.

V dome našli sušenú rastlinu

„Na základe príkazu sudcu sme vykonali prehliadku rodinného domu v obci Polomka, pričom v rôznym miestnostiach domu boli nájdené veci, ktoré polícia zaistila,“ opísala Kováčiková. Ako pokračovala, medzi zaistené veci patrilo okrem iného, množstvo vrecúšok s obsahom neznámej sušenej rastliny, ktoré boli za účelom zistenia pôvodu zaslané na expertízne skúmanie.

„Z výsledkov expertízy vyplynulo, že ide o rastlinu rodu konope – Canabis Sativa L a z uvedeného množstva je možné vyrobiť najmenej 896 obvykle jednorazových dávok,“ uviedla policajná hovorkyňa.

Na krku má aj ďalšie obvinenie

To však nie je všetko. Polomčan (46) čelí podľa polície aj obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania, a to na základe skutku, ktorého sa mal dopustiť v rodinnom dome v obci Polomka, kde slovne, ale aj fyzicky napadol svoju manželku.

„Ženu opakovane udieral do tváre, čím jej spôsobil zranenia, pričom popri fyzickom útoku jej vulgárne nadával a vyhrážal sa jej zabitím. Vzhľadom na to, že sa mal zabitím svojej žene vyhrážať už aj v minulosti, vzbudil u nej obavu o jej život,“ doplnila Kováčiková.

Je vo väzbe

Polícia muža zadržala a zo strany vyšetrovateľa bol podaný návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. „Sudca Okresného súdu v Brezne návrh vyšetrovateľa akceptoval a obvinený je v súčasnosti stíhaný vo väzbe,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa.

Počas spomínanej domovej prehliadky našli kriminalisti okrem sušeného rastlinného materiálu aj zbrane, časti zbraní a tiež strelivo. „Išlo napríklad o dve dlhé guľové zbrane, jedna krátka guľová zbraň, jedna vzduchová zbraň, hlaveň k zbrani neznámeho kalibru a takmer 70 kusov nábojov rôzneho kalibru. Aj v tomto prípade boli všetky zaistené veci zaslané na expertízne skúmanie. Zo zločinu nedovoleného ozbrojovania obvinenie zatiaľ vznesené nebolo,“ dodala Kováčiková.

Muž (46) podľa polície svoju manželku udieral do tváre a vyhrážal sa zabitím
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM