Katarína Oravská Iné športy

Polomka aj Tále zasnežujú: Prvých lyžiarov by mali vítať o tri týždne

Obe lyžiarske strediská plánujú zahájiť sezónu v piatok 20. decembra. Samozrejme, poslednú slovo bude mať počasie. Pozrite sa, čo pripravili pre návštevníkov. Lákať budú aj bezplatným večerným lyžovaním.

Ilustračný obrázok k článku Polomka aj Tále zasnežujú: Prvých lyžiarov by mali vítať o tri týždne
Zdroj: TASR

Preteky v lyžovaní, gastronomický festival aj ľadový bar

Na Táľoch sa umelo zasnežuje už od stredy. „Lyžiarsku sezónu plánujeme zahájiť v piatok 20. decembra bezplatným večerným lyžovaním,“ povedala Miroslava Lešaková z obchodno-marketingového oddelenia strediska Ski Tále. Ako ďalej dodala o otvorení sezónu budú informovať na svojej webovej stránke.

„Pre návštevníkov je okrem lyžovačky na precízne upravených svahov pre začiatočníkov aj pokročilých lyžiarov pripravený 6,5 km okruh pre bežecké lyžovanie, snowtubingová dráha, požičovňa a servis lyží, lyžiarska škola, reštaurácie, ľadový bar, skibus a regulované parkovisko,“ priblížila Lešaková.

Nadmorská výška strediska na Táľoch je 580 – 860 metrov nad morom. K dispozícii je 6 vlekov s kapacitou 4 110 osôb za hodinu. Celková dĺžka tratí 2,77 km je umelo zasnežovaná. Počas večerného lyžovania sú k dispozícii 3 lyžiarske vleky a dĺžka tratí 1,5 km.

Do noviniek podľa slov Lešakovej tento rok neinvestovali, ale úsilie venovali skvalitňovaniu služieb. „Počas sezóny budeme organizovať rôzne podujatia – koncerty, verejné preteky v lyžovaní, gastronomický festival Lyžovanie s veľkou chuťou a iné.“ O zábavu sa bude tiež starať profesionálny tím animátorov, DJ a maskot strediska – medveď Hugo.

„Nasledujúca sezóna bude prvou sezónu, kedy sa tri strediská – Ski Tále, Jasná a Ski centrum Mýto spoja lyžiarom ponúknu spoločný 4– a 6-dňový Horehronie skipas platný vo všetkých troch strediskách,“ prezradila Lešaková.

Počas minulej sezóny prišlo do Polomky 17-tisíc lyžiarov

V stredisku Ski Bučník v Polomke začínajú zasnežovať počas tohto víkendu. Potvrdila to Danka Vernárska z lyžiarskeho strediska Bučník. Taktiež predpokladajú, že lyžiarsku sezónu 2013/2014 otvoria 20. decembra. Všetko však závisí od toho, či budú vhodné podmienky. Počas minulej sezóny si prišlo zalyžovať do Polomky okolo 17-tisíc osôb.

„V stredisku Ski Bučnik sú 3 zjazdové trate, z toho jedna ľahkej náročnosti a dve stredne ťažkej náročnosti,“ uviedla Vernárska. Vleky majú dĺžku 1 580 m, 600 m a 60 m. Výškové prevýšenie je približne 300 metrov.

„K dispozícii je ski servis, požičovňa lyžiarskej výstroje, ubytovacie a reštauračné služby v penzióne či bufet. Počas nasledujúcej sezóny možné využívať Wifi pripojenie v reštaurácii penziónu,“ doplnila Vernárska.

Hlavnými novinkami sú aj výkonnejšie zasnežovanie, opravená príjazdová cesta a ochrana stĺpov na vlekoch. Viac o nich čítajte v článku Vleky v Polomke sú pripravené na sezónu: Prečítajte si, aké novinky čakajú lyžiarov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM