Katarína Oravská Kultúra

Poradíme, kde sa zabaviť v posledný septembrový víkend

Je tu opäť víkend a s ním aj náš pravidelný prehľad podujatí, ktorých sa aktuálne môžete zúčastniť. Pripravené je hodovanie, westernové strieľanie, chôdza, diskurz o živote na Mazorníkove, country zábava, ale aj párty a kino.

Ilustračný obrázok k článku Poradíme, kde sa zabaviť v posledný septembrový víkend
Zdroj: Webnoviny.sk

Michalské hody

Začínajú sa už dnes v Pohronskej Polhore a potrvajú do nedele. Čo všetko vás čaká? Varenie tradičných polhorských tľapkancov, vystúpenia folklórnych súborov, prehliadka heligonkárov, poďakovanie za úrodu v kostole sv. Michala spojené s výstavou Plody zeme, divadelná hra s ľudovou tématikou aj benefičný koncert Jakubkovi srdcom.

Evolution Party

V piatok do Sirius clubu Brezno zavítajú DJ Gremy a DJ Wito. Špeciálnym hosťom večera bude Bongo Man Patric. Pripravte sa na hudobný tlak a skvelú šou.

Outlaw Trail

Verejná súťaž westernových strelcov podľa pravidiel SASS sa odohrá v sobotu oo 8.00 na strelnici v Predajnej.

Chôdza na Bacúchu

Na Bacúchu sa bude od sobotného obeda až do večera chodiť. Zúčastniť pretekov sa môže každý. Ide už o 6. ročník ceny Jozefa Priblinca.

Medzi panelákmi

Komunitný deň na Mazorníkove môžete zažiť v sobotu. O 11.00 prebehne výstava a diskusné fórum Mazorníčania a sídlisko. O 13.00 hry, DJ prezentácia. O 19.00 chrámový koncert a divadelné predstavenie.

Slávnostný koncert

Druhý koncert na počesť 1150. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda sa bude konať v sobotu o 19.00 v kostole sv. Don Bosca na Mazorníkove. Účinkujú: Slovenský kresťanský spevácky zbor KRÉDO VIRUJU, Ivan Zvarík – sólista ŠO Banská Bystrica a Chrámový zbor apoštola Pavla Brezno. V inscenácií M. Tkáča – Zatajený List v režií J. Prepletaného budú účinkovať členovia MO MS. Vstupné dobrovoľné.

Kino Mostár: Exponáty alebo príbehy z kaštieľa

V sobotu o 19.30 si môžete pozrieť film rozprávajúci príbehy ľudí, ktorí stratili všetko a ostal im iba život. Slovenská dokumentárna snímka je aj svedectvom našej uponáhľanej doby. Vstupné 2 €. Film je nevhodný do 12 rokov.

Country večer

Ak obľubujete country, v sobotu o 21.00 zavítajte do Gazdovského dvora – Stodoly. Bude sa tam konať 33. ročník tradičnej country zábavy, o ktorú sa postarajú Vodopád, Dostavník, Bass Band a Sillmarion. Vstupné je 3, 99 €. Dobové oblečenie je vítané.

Golden Hits

V sobotu večer v Sirius clube Brezno zaznejú zlaté hity minulého storočia.

Kino Mostár: Medvedík

Film o láske, hľadaní šťastia, o putách zdravých i tých nezdravých a o tom, aké to je byť outsiderom si môžete pozrieť v breznianskom kine v nedeľu o 19.30. Vstupné na dánsku tragikomédiu je 2 €. Film je nevhodný do 15 rokov.

Foto: ilustračné
Zdroj: Brezno.sk, Siriusclub.sk, TIK

Víkend 27.9. - 29.9.2013
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM