Katarína Oravská Samospráva

Poslanci mimoriadne zasadnú: Riešiť sa budú peniaze

Mesto hospodárilo minulý rok s prebytkom viac ako 104-tisíc eur. Ten chcú teraz poslanci na mimoriadnom zastupiteľstve prerozdeliť.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci mimoriadne zasadnú: Riešiť sa budú peniaze
Foto: Katarína Oravská

Návrh na štvrtú zmenu v tohtoročnom rozpočte poslanci na stole už mali, a to na ostatnom mestskom zastupiteľstve. Z rokovania ho však stiahli. Teraz ho budú prerokúvať opäť.

Zmenu rozpočtu na ostatnom mestskom zastupiteľstve predložil mestský poslanec Tomáš Abel. Finančné prostriedky vo výške viac ako 83-tisíc eur určených na realizáciu rozvojových programov chcel použiť na nákup kosačky, auta na zvoz odpadu na lízing, prvú etapu revitalizácie prameňov Podkoreňová, oddychovú zónu na Mazorníkove, rozšírenie kamerového systému, projekty energetickej úspory mestských budov, opravu ramenového nakladača a vybudovanie chodníka na Kiepke.

Tento návrh však bol z rokovania zastupiteľstva stiahnutý. Poslanci sa rozhodli, že sa spoločne dohodnú na prioritách, aby boli všetci spokojní. Na čo budú teda peniaze použité by sme sa mali dozvedieť už dnes. O 14.00 sa bude totiž konať mimoriadne zastupiteľstvo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM