Katarína Oravská Samospráva

Poslanci opäť zasadnú: Riešiť sa bude centrum pre nezamestnaných aj rekonštrukcia školy

V pondelok sa uskutoční šieste pracovne zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Brezna. Od 10.00 budú poslanci preberať viacero bodov. Medzi nimi aj centrum pre nezamestnaných či rekonštrukciu školy.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci opäť zasadnú: Riešiť sa bude centrum pre nezamestnaných aj rekonštrukcia školy
Foto: Katarína Oravská

V rámci majetkových záležitostí budú breznianski poslanci riešiť žiadosť spoločnosti Deutch – Slowakische Akademian o prenájom nebytových priestorov na ul. 9. mája 55. Ide o jeden z pavilónov bývalej materskej školy na Mazorníkove.

Priestory si chcú prenajať na desať rokov pre rekvalifikačné centrum pre nezamestnaných a servisné centrum pre obce a mesto Brezno za nájom 3 600 eur ročne. „Žiadateľ navrhol výšku nájomného na 300 eur mesačne, pričom by sa zaviazal investovať do údržby a opravy budovy, udržiavať ju v prevádzkyschopnom stave a zároveň by zabezpečil rekonštrukciu strechy, ktorá v tomto čase zateká,“ uvádza dôvodová správa.

Brezniansky parlament sa bude zaoberať aj podaním žiadosti o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu ZŠ s MŠ Karola Rapoša. „Suma 5% povinného spolufinancovania z vlastných prostriedkov mesta predstavuje 41 810,75 € + rozdiel medzi celkovými nákladmi projektu a celkovými oprávnenými nákladmi vo výške 98 718,90 € s DPH dáva výslednú sumu nároku na rozpočet mesta v roku 2015 vo výške celkom 140 529,65 € s DPH,“ píše dôvodová správa. Výška celkových výdavkov na projekt je 934 933,90 € s DPH.

Na rokovacom stole budú mať mestskí poslanci aj podanie žiadosti Radoslava Svetlíka voči členom a vedeniu Mestskej polície v Brezne. Podľa neho sú zaujatí voči prevádzke Magic Snack Bar – Bagetéria, a to od zastupiteľstva konaného ešte v júni.

Vtedy ako jeden z podnikateľov prišiel na mestské zastupiteľstvo vystúpiť proti schváleniu návrhu na zmenu nariadenia o čase predaja v obchode a čase prevádzky služieb na území mesta. Podľa toho im mali byť skrátené otváracie hodiny kvôli výtržnostiam. Svetlík vtedy povedal, že porušovanie verejného poriadku má riešiť mestská polícia. Podrobnosti nájdete v článku Podnikatelia protestujú proti zmenám otváracích hodín: Hovoria o diskriminácii.

Daná návrh bol z júnového zastupiteľstva stiahnutý a pozmenený ho budú poslanci schvaľovať opäť v pondelok. Viac o návrhu sa dočítate v článku Otváracia doba prevádzok v pripomienkovom konaní: Budú zmeny tentoraz vyhovovať všetkým stranám?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM