Katarína Oravská Samospráva

Poslanci upozornili na nebezpečnú križovatku v meste: Údajne tam platí právo silnejšieho! FOTO a VIDEO

Vyťažená križovatka v sebe spája cesty z viacerých smerov. Na ceste pritom nie je nakreslené radenie áut. Chystá sa zmena.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci upozornili na nebezpečnú križovatku v meste: Údajne tam platí právo silnejšieho! FOTO a VIDEO
Foto: Katarína Oravská

Podľa mestského poslanca Daniela Struhára patrí križovatka na sídlisko Mazorníkovo k najvyťaženejším v Brezne.

„Na hlavnej križovatke z cesty II/529 na sídlisko Mazorníkovo sa často stáva, že pri zaradení sa áut z troch smerov dochádza ku konfliktným situáciám. Vodiči nerešpektujú dopravné predpisy a nie raz sa na tejto križovatke aj vďaka tomu odohrali dopravné nehody,“ uviedol Struhár.

Práve preto predložil mestským poslancom návrh na zriadenie vodorovného dopravného značenia. Podľa neho by mohli byť zakreslené tri výstupy zo sídliska a dva vstupy smerom na sídlisko – zo strany od mesta a zo strany od Vrchdolinky. „Návrh som sa rozhodol podať na základe značných podnetov od občanov, ktorí dennodenne po danej komunikácii prechádzajú,“ dodal Struhár.

Do križovatky ústia cesty z 9.mája, z Budovateľskej ulice a tiež výjazd z autobusovej zastávky. Ako povedal mestský poslanec Andrej Barančok, ktorý na Mazorníkove býval, jazdí sa tam podľa pravidla silnejšieho auta.

„Nerešpektuje sa tam pravidlo pravej ruky, dohovárame sa rukami-nohami, kto má ísť,“ dodala mestská poslankyňa Eva Skačanová.

Ako pripomenul viceprimátor Ján Králik, návrh bude musieť byť odobrený príslušnými orgánmi. Všetci 19 breznianski poslanci hlasovali za a uložili tak mestskému úradu na najbližšie riadne rokovanie mestského zastupiteľstva predložiť návrh vyhotovenia vodorovného dopravného značenia na hlavnej križovatke na sídlisko Mazorníkovo. V návrhu by mala byť vyčíslená aj suma daného riešenia a následne sa tým opäť bude zaoberať mestského zastupiteľstvo.

Frekventovaná križovatka by mohla dostať vodorovné značenie
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM