Katarína Oravská Hokej

Posledný domáci zápas našich hokejistov: Súperov tím vyzbrojený hráčmi z celého východu

V poslednom domácom zápase nastúpili naši chlapci proti Humennému. Súperov tím bol vyzbrojený hráčmi z celého východu. Víťaz skupiny jasne dominoval na našom ľade.

Ilustračný obrázok k článku Posledný domáci zápas našich hokejistov: Súperov tím vyzbrojený hráčmi z celého východu
Foto: Katarína Oravská

Ako uvádza oficiálna stránka hokejového klubu Brezno, na posledný domáci zápas sezóny pripadol Breznu víťaz skupiny, ktorý pred vyvrcholením súťaže zbrojí hráčmi z celého východu. Po vypadnutí viacerých prvoligových tímov získal do svojich radov viaceré posily, jednou z nich je aj reprezentačný brankár U20 Okoličány.

„Domáci tomuto východniarskemu výberu statočne odolávali, ale hostia v každej tretine dokázali v krátkom slede streliť štyri góly, čím dávali všetkým jasne najavo, že sa jedná o súpera z inej ligy,“ hodnotí hkbrezno.com.

Našich chlapcov čaká najbližšiu sobotu posledný zápas sezóny v Detve, ktorý budú chcieť naši určite vyhrať, aby ukončili súťaž s pozitívnym zážitkom.

HK Brezno – MHK Bemaco Humenné 1:12 (0:4, 1:4, 0:4)
Góly BR: 91 Lunter Marián (11 Horváth Radovan)

Dorast na krásnom mieste

Našich dorastencov čakalo finále sezóny v podobe playoff. Bohužiaľ, viacerí chlapci boli chorí, napriek tomu sa pokúsili zdolať favorita – Trnavu. Prvý zápas na hosťujúcej pôde začali odhodlane, ale s obrovskými individuálnymi chybami hneď v úvodnej tretine. Vo zvyšku zápasu boli rovnocennými partnermi, ale napriek tomu Brezňania prehrali 2:7.

„Druhé stretnutie sme si museli vypiť kalich horkosti do úplného dna, keď na našich chlapcov dopadla okrem chorôb ešte aj únava z plného programu zápasov. Bol to štvrtý zápas za šesť dní. Keď sa k tomu pridali veľké individuálne chyby a frustrácia zo sily súpera, tak výsledok bol jednoznačný 1:12,“ uvádza hkbrezno.com.

Po dni voľna sa tretí zápas presunul domov. „Pripravili sme sa na súpera najlepšie ako sa dalo, odhodlaní zabojovať a dokázať celej športovej verejnosti, že sa dokážeme popasovať aj s najväčšími favoritmi. Od začiatku stretnutia hrali všetci chlapci na hranici svojich možností a tak sme celý zápas boli Trnavčanom vyrovnaným súperom a bojovali sme do poslednej chvíle o cennú remízu a o šancu na prvé víťazstvo vo vyraďovacej časti. Súper s vypätím všetkých síl nakoniec ubránil tesné vedenie 5:4 a tak zaslúžene postúpil do finále 1. ligy a potvrdili, že v súčasnej forme a s kádrom aký majú k dispozícii, tak sú hlavným ašpirantom na miestenku do extraligy,“ hodnotí klub HK Brezno.

Napriek vypadnutiu z playoff chlapci bojovali do poslednej chvíle a pripravili hlavne v domácom stretnutí jeden z najkrajších hokejových zážitkov pre divákov v novodobej histórii HK Brezno. Dorast skončil na krásnom štvrtom mieste.

HK Brezno – HK Gladiators Trnava 4:5 (2:1, 1:3, 1:1)
Góly BR: 56 Bodnár Matúš (12 Fiľo Marek), 91 Kostelný Jakub (87 Giertl Oliver), 87 Giertl Oliver, 88 Mirilovič Martin (90 Mikloš Matej)

HK Gladiators Trnava – HK Brezno 12:1 (4:0, 6:1, 2:0)
Góly BR: 87 Giertl Oliver

HK Gladiators Trnava – HK Brezno 7:2 (4:0, 1:1, 2:1)
Góly BR: 12 Fiľo Marek (88 Mirilovič Martin), 52 Petrinec Félix (38 Sarvaš Ján)

Dorast sa postaral o krásny hokejový zážitok
24
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM