Katarína Oravská Krimi

POVODNE V BREZNE: Evakuovaných muselo byť 40 obyvateľov obce Čierny Balog!

Včera sa do Brezna privalila prietrž mračien, ktorá spôsobila spúšť a nemalé škody. Niektorí obyvatelia nášho okresu museli byť evakuovaní. Brezno v noci cez mestský rozhlas vydalo správu o mimoriadnej situácii.

Ilustračný obrázok k článku POVODNE V BREZNE: Evakuovaných muselo byť 40 obyvateľov obce Čierny Balog!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Včera spôsobila intenzívna zrážková činnosť v poobedných hodinách na území Banskobystrického kraja lokálne povodne vo viacerých obciach okresov Banská Bystrica, Brezno, Detva, Poltár a Rimavská Sobota,“ povedal Erik Piater, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. Veľké množstvo prívalovej vody spôsobilo problémy v 19 obciach Banskobystrického kraja. „Na riešenie vzniknutých udalostí bolo celkovo nasadených 65 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Banskobystrického kraja, 29 kusov hasičskej techniky a pomoc občanom poskytlo aj dvadsaťštyri členov obecných hasičských zborov,“ doplnil Piater.

Čiernobaločania sa museli pred vyčíňaním prírody ukryť v miestnej škole

„Počas týchto prác muselo byť v obci Čierny Balog, okres Brezno evakuovaných celkovo 40 obyvateľov obce do miestnej školy,“ uviedol Piater. Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici zároveň sústredilo ďalších príslušníkov HaZZ a techniku do lokalít, kde sa očakávali ďalšie problémy spôsobované povodňovou vlnou a v úzkej spolupráci s Policajným zborom SR a obecnými hasičskými zbormi poskytnúť účinnú a profesionálnu pomoc občanom v núdzi.

Mimoriadna situácia v Brezne

Mesto včera v noci vydalo správu o mimoriadnej situácii. Oznam mesto Brezno zverejnilo na svojom webe a prostredníctvom miestneho rozhlasu. Občanov žiadali, aby si zabezpečili svoj majetok všetkými dostupnými vlastnými prostriedkami vzhľadom na pretrvávajúce dažďové zrážky. Najviac ohrozené boli lokality: Starý Mazorník – ulica Horná, Dolná, Potočná, M. Benku, Mliekárenská, Vrbová, ale aj iné okrajové časti mesta.

Foto: ilustračné

Povodeň Čierny Balog
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM