Katarína Oravská Krimi

Požiar bývalej škôlky v Brezne: Predbežná škoda 30-tisíc

Bývala škôlka, dnes slúžiaca ako komunitné centrum sa ocitla v plameňoch. Zasahovať muselo až pätnásť hasičov. Škoda je 30-tisíc eur. Príčina požiaru je v štádiu zisťovania.

Ilustračný obrázok k článku Požiar bývalej škôlky v Brezne: Predbežná škoda 30-tisíc
Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 9.4.2015 krátko po 3-tej hodine bol na linku tiesňového volania ohlásený požiar bývalej škôlky, dnes komunitné centrum Plamienok v Brezne, časť Zadné Halny.

„Na miesto udalosti boli vyslaní šiesti hasiči z HS v Brezne s technikou a neskôr aj ďalšia technika a príslušníci na základe požiadavky veliteľa zásahu. Po príchode na miesto zásahu prieskumom bolo zistené, že požiarom je zachvátená drevená strešná konštrukcia a drevená vstupná predsieň,“ opísal hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater.

Počas likvidácie požiaru museli podľa Piatera hasiči zasahovať niekoľkými hasiacimi prúdmi a strešný plášť bol na viacerých miestach otvorený pomocou prostriedkov na lepšiu lokalizáciu a likvidáciu požiaru. Následne bola časť strešného plášťa odstránená za účelom likvidácie lokálnych ohnísk.

Podľa hovorcu banskobystrických hasičov, je príčina požiaru v štádiu zisťovania. Dokopy zasahovalo 15 hasičov a 7 kusov techniky. Predbežná škoda je 30-tisíc eur. Uchráneného boli hodnoty za 50-tisíc eur.

Čítajte tiež:

Dom hrôzy v plameňoch: Hasiči v akcii, čo sa stalo?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM