Boris Macko Samospráva

Poznáme nového kandidáta na predsedu BBSK. Je ním starosta z dedinky pri Lučenci

Počet uchádzačov o kreslo župana sa rozšíril o jedno meno. Svoju kandidatúru oficiálne oznámil aj starosta známej obce!

Ilustračný obrázok k článku Poznáme nového kandidáta na predsedu BBSK. Je ním starosta z dedinky pri Lučenci
5
Galéria
Foto: Eva Viestová

Starosta Mýtnej Pavel Greksa je zatiaľ posledným, kto ohlásil kandidatúru na post župana. Do volieb pôjde ako nezávislý. O kreslo predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) bude súperiť so súčasným predsedom BBSK a poslancom Národnej rady (NR) SR za Ľudovú stranu Naše Slovensko (ĽS NS) Marianom Kotlebom.

Ďalším protivníkom je politológ, poslanec NR SR za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) a poslanec Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici Martin Klus, potom historik, generálny riaditeľ banskobystrického Múzea Slovenského národného povstania a mestský poslanec Stanislav Mičev, konateľ súkromnej firmy a takisto poslanec mestského parlamentu spod Urpína Igor Kašper, predseda Strany moderného Slovenska Milan Urbáni, a podnikateľ Ján Lunter.

„Chcel by využiť svoje dlhoročné skúsenosti v prospech kraja, ktorý v poslednom čase stagnuje. Navyše som zatiaľ jediný z Novohradu, ktorý je popri Gemeri môjmu srdcu najbližšie,“ priblížil starosta Mýtnej dôvody, ktoré ho viedli k rozhodnutiu kandidovať v župných voľbách.

„Dôležitý je rozvoj infraštruktúry a cestovného ruchu, čo by pomohlo hlavne juhu BBSK. Potenciál na to je,“ upresnil Greksa. Dodal, že svoju kandidatúru neberie politicky, ale pragmaticky. Kvôli podpore chce osloviť rôzne občianske združenia, ktoré reálne robia aktivity pre rozvoj kraja, či niektorého z regiónov. „Nechcem, ako sa to niekedy robí len nasľubovať, čo všetko urobím. Ale využiť všetky možnosti, ktoré predseda BBSK má, aby sa kraj vrátil na takú úroveň, aká mu v skutočnosti patrí,“ uzavrel Greksa.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aktuálne zábery z Mýtnej, odkiaľ pochádza najnovší kandidát na župana!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Zamrznutá fontána v Mýtnej je atrakciou obce
5
Galéria
Foto: Pavel Greksa
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM