Katarína Oravská Rôzne

Poznáte subjekt, ktorý je ústretový k zdravotne postihnutým? Aj vďaka vám môže byť ocenený

Brezno bude po štvrtýkrát v rámci podujatie Podajme si ruky oceňovať subjekty, ktoré sú ústretové k zdravotne postihnutým. Pokiaľ poznáte prevádzku, ktorá spĺňa kritériá ústretovosti, môžete poslať mestu svoj návrh na ocenenie daného subjektu.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte subjekt, ktorý je ústretový k zdravotne postihnutým? Aj vďaka vám môže byť ocenený
Zdroj: Webnoviny.sk

Cieľom podujatia Podajme si ruky je reagovať na potreby zdravotne postihnutých ľudí. Tento rok sa bude konať už 4. ročník. Mesto žiada na svojom webe občanov, aby mu zasielali návrhy na ocenenie subjektov, ktoré spĺňajú kritériá ústretovosti.

Kritériá ústretovosti

Mesto vydalo Vyhlásenie o spolupráci pri znižovaní bariér pre zdravotne postihnutých spoluobčanov a návštevníkov mesta Brezno, ktoré je platné od roku 2010. Vyhlásenie platí pre všetky subjekty pôsobiace na území mesta a subjekty poskytujúce sociálne služby obyvateľom mesta v okrese Brezno.

Subjekty teda majú pomáhať zdravotne postihnutým pri vstupe, asistovať im pri výbere tovarov a služieb a pomáhať im pri správnom výbere tovarov a služieb, správať sa k týmto osobám úctivo a empaticky, adekvátne k miere osobného handicapu a pomáhať pri opustení subjektu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM