Marcel Páleš Samospráva

Pracovníčka, ktorá mala informovať o skartácii? Vystúpila z anonymity a všetko poprela!

Pracovníčka Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktorá mala informovať štáb Mariána Kotlebu o skartácii dôležitých dokumentov dnes poprela, že by kohokoľvek informovala o takomto kroku.

Ilustračný obrázok k článku Pracovníčka, ktorá mala informovať o skartácii? Vystúpila z anonymity a všetko poprela!
Zdroj: TASR

Podľa jej slov sa minulý týždeň sa na základe trestného oznámenia, ktoré podal Kotleba, zúčastnila aj vyšetrovania na polícii. Tam odmietla akékoľvek vyjadrenia ohľadom skartácie. „Zo strany BBSK nebol daný takýto pokyn,“ uviedla dnes iba krátko pred novinármi.

Podľa predsedu BBSK Vladimíra Maňku sa táto pracovníčka dnes sama rozhodla že očistí svoje meno, vystúpi z anonymity a zmyje zo seba tieň podozrenia. Sám si po jej vyhlásení nevie vysvetliť, ako sa jej meno dostalo na policajné oznámenie, kde mala byť označená ako svedok údajnej skartácie. Podľa zverejnených informácií sa polícia po preverení už trestným oznámením M. Kotlebu nezaoberá.

Maňka po zverejnení informácií, že na úrade krátko po voľbách došlo ku skartácií dôležitých dokumentov telefonoval aj novozvolenému predsedovi BBSK a ubezpečil ho, že k žiadnej skartácii nedošlo. „Nič také ani nie je možné. Všetky dôležité zmluvy sú totiž uložené na centrálnom servri v Bratislave, kde nie je možné ich vymazať,“ konštatoval.

Ako ďalej uviedol, s Kotlebom sa už dohodol, že mu pošle aj návrh rozpočtu na budúci rok. Čísla by mali byť zverejnené na stránke kraja už na budúci týždeň, pri čom predpoklad konania prvého zastupiteľstva, na ktorom sa bude schvaľovať aj rozpočet, je 19. alebo 20. decembra.

Média oslovili reagovať aj M. Kotlebu, člen jeho štábu Miroslav Belička uviedol, že sa vyjadria neskôr.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM