Jakub Forgács Správy

AUTENTICKÉ ZÁBERY: Do rokovacej sály nechceli vpustiť Mikuláša

AKTUALIZOVANÉ. V kongresovej sále Okresného úradu, v ktorom sa dnes koná ustanovujúce zasadnutie Zastupiteľstva BBSK a novozvolení župní poslanci spolu s Marianom Kotlebom práve tam zložili sľuby, bolo rušno. Dnu sa chcel totiž dostať Mikuláš, no nedarilo sa mu to.

Ilustračný obrázok k článku AUTENTICKÉ ZÁBERY: Do rokovacej sály nechceli vpustiť Mikuláša
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Vo vstupnej hale od rána prebiehal neštandardný pokus Mikuláša dostať sa do rokovacej sály , kde sa koná ustanovujúce zasadnutie župného parlamentu. Mladíka, ktorý mal na sebe návlek Mikuláša, však odmietali traja muži v tričkách Ľudovej strany naše Slovensko, vpustiť dnu.

Do sály ho vpustiť nechceli

Mikuláš sa dnu pokúsil dostať niekoľkokrát. Chcel totiž dnu odovzdať Desatoro dobrého župana. „So zahalenou tvárou nesmú vstupovať občania ani na rokovania národnej rady,“ uviedol Miroslav Belička z Predsedníctva Ľudovej strany Naše Slovensko. Podľa neho má verejnosť vstup na balkóny a nie na do sály. Iných občanov však do sály vpúšťali.

Chcel odovzdať rady novému županovi

Mikuláš-aktivista sa do sály nakoniec dostal bočným vchodom, odovzdať pripravené „mikulášske dary“ Marianovi Kotlebovi sa mu však nepodarilo. „Chceli sme pred inauguráciou venovať nášmu novému županovi desatoro dobrého župana, teda také rady, ktorými sa môže riadiť. Takisto každý poslanec, poslankyňa aj náš nový pán predseda dostane malý balíček s prianím pokojných Vianoc a šťastného nového roku,“ povedal.

K incidentu pri vstupe do rokovacej sály uviedol, že netuší, kto mužom v zelených mikinách dal nariadenia. „Určite to nie je veľmi dobrý signál. Ešte ani nového župana nemáme a už ľudia v zelených tričkách bránia ľuďom v tom, na čo majú právo,“ dodal.

Slobodný prístup pre každého

Končiaci župan Vladimír Maňka k incidentu uviedol, že keď sa o ňom dozvedel, a išiel sa pozrieť do sály „Mikuláš“ už bol vo vnútri. „Do týchto chvíľ som schôdzu viedol ja a nikto nikomu nebude brániť, aby sem vstúpil. Myslím si, že do týchto priestorov musí mať aj v budúcnosti každý slobodný prístup,“ povedal Maňka.

Zdroj: Global24 / Webnoviny.sk

Skladanie sľubov v krajskom parlamente: Takto sa pokúšal dostať dnu Mikuláš
1
Galéria
Pred zložením sľubu Kotlebu je rušno: Dnu sa pokúša dostať Mikuláš, nechcú ho pu
4
Galéria
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM