Katarína Oravská Kultúra

Prehľad víkendových akcií: Folklór, zabíjačka, kolky, divadlo aj benefičné koncerty

Okrem toho, že v sobotu opäť volíme, pripravené sú aj rôzne kultúrne a športové podujatia. Pozrite si, aký program nás čaká cez víkend.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad víkendových akcií: Folklór, zabíjačka, kolky, divadlo aj benefičné koncerty
Foto: Jaroslav Dodok

Človek a les

Ide o dokumentárny film o prírode v okolí nášho mesta. Jeho reprízu si môžete pozrieť v piatok o 16.30 v Mestskom dome kultúry Brezno. Okrem filmu vystúpia v rámci programu aj detský folklórny súbor Šťastné detstvo a gajdoš Martin Tesák.

Renaissense, Rhodesian a Dethbell

V piatok sa v Dart clube už po druhý krát predstaví kapela Renaissense z Rožňavy, ktorá predvedie svoje umenie spolu so svojimi hosťami z Brezna Rhodesian a Deathbell. Vstup je voľný, koncert začína o 20.00.

White Party

Sirius club Brezno sa v piatok zahalí do bielej farby. Konať sa totiž bude White Party.

Katarínske dni čiernobalockej kultúry

Na 12. ročníku podujatia sa odprezentujú „handeľské“ talenty. Okrem toho sa bude oslavovať 80. Výročie založenia folklórne skupiny Kýčera. Katarínske dni čiernobalockej kultúry sa budú konať od piatka až do nedele.

Katarínska zabíjačka

Tradičnú horehronskú zabíjačku zažijete v sobotu od 8.00 v Šumiaci.

ŽP Šport Podbrezová – Racing Club Strasbourg (FRA)

Prvý zápas nového ročníka Ligy majstrov 2013/2014 v kolkoch sa odohrá v sobotu o 13.00 v Dome športu – kolkárni v Podbrezovej. Podbrezovskí kolkári privítajú na svojich dráhach francúzskeho majstra.

Staroba

Premiéru inscenácie v podaní Divadelného súboru Jána Chalupku na motívy novely Mila Urbana si môžete pozrieť v sobotu o 19.00 v Mestskom dome kultúry v Brezne. Viac o hre a jej režisérke si prečítajte v článku Príbeh o boji starnúceho muža s osudom.

Benefičný koncert „Tuláčik“

Už po štvrtýkrát môžete podporiť Občianske združenie Tuláčik Brezno, ktoré sa stará o túlavé psíky v našom okrese. Benefičný koncert sa bude konať v sobotu o 20.00 v Bombura klube a vystúpia na ňom TPS Crew – punk-hardcore, True Reason – hardcore, Godnoise – hardcore-hardcore (všetci Topoľčany) a Cock2pussy – grind-grind (Lučenec).

Oldies Party

Staré známe hity bude v sobotu hrať v Sirius clube DJ Kraťas.

Valaštianska kultúrna jeseň

V nedeľu v Kultúrnom dome vo Valaskej o 16.00 vystúpia spevokoly Lipka a Tisovec.

Benefičný koncert

Benefičný koncert pre Detské oddelenie Nemocnice s poliklinikou Brezno sa bude konať v nedeľu o 18.00 v Mestskom dome kultúry v Brezne. vystúpia Eva Wolframová, Danielka Švantnerová, Ľudová hudba Slančíkovci, Fáber Dance School, Silo a lampa svieť a Michal Červienka. Viac o koncerte čítajte v článku Benefičný koncert pre detské oddelenie: Výťažok pôjde na kúpu prístrojov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Brezno.sk, TIK, Siriusclub.sk, FB

Víkend 22.11. - 24.11.
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM