Katarína Oravská Kultúra

PREHĽAD víkendových akcií: Turíce, gajdy aj divadlo

Plánujete si, čo budete robiť cez víkend? Poradíme vám. Dnes sme pre vás opäť pripravili aktuálny prehľad víkendových akcií. Je z čoho vyberať.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD víkendových akcií: Turíce, gajdy aj divadlo
Zdroj: TASR

Dni závadských tradícií

Od dnes až do nedele prebiehajú v obci Závadka nad Hronom Dni závadských tradícií. Dnes sa predstavia žiaci a škôlkari zo Závadky. V sobotu na vás čaká športové dopoludnie, Dychový orchester Brezno, divadelné predstavenie Kamenný chodníček a na záver dňa ľudová zábava. V nedeľu sa program začne svätou omšou, pokračovať bude stavaním mája. Hrať bude ľudová hudba Pribilinka z Heľpy. Dni závadských tradícií sa skončia akadémiou detí pri príležitosti Dňa matiek. Slávnosti sú spojené so 402. výročím prvej písomnej zmienky o obci.

Turíčny jarmok

V Slovenskej Ľupči na vás v sobotu čaká tradičný remeselnícky jarmok a vystúpenia folklórnych súborov. Popri Turíčnom jarmoku poteší milovníkov stredovekej, ale aj súčasnej gajdošskej hudby 4. ročník medzinárodného festivalu gajdošov – Ozveny hradných múrov. Každoročne sa tu stretávajú gajdoši z viacerých krajín Európy s rôznymi druhmi gájd i s stredovekými nástrojmi. O víkendovom programe v Slovenskej Ľupči a o histórii Turíčneho jarmoku sme vás už na našom portáli informovali v článku V Slovenskej Ľupči sa uskutoční 13. Turíčny jarmok: Na čo sa môžete tešiť?

Turíce v Jasení

Aj v Jasení sa budú v sobotu stavať máje. Po sprievode obcou bude večer nasledovať Turíčna zábava na Hasičskom ihrisku.

Odkaz Jána Chalupku Brezňanom

V rámci podujatia Noc múzeí a galérií, ktoré je venované 90. výročiu novodobej existencie ochotníckeho divadla v Brezne predstavia členovia Divadelného súboru Jána Chalupku výber úspešných inscenácií. Program sa začína o 14:00 zážitkovým putovaním pre deti a žiakov, nasledovať bude spoveď jubilantov, vernisáž výstavy – Naozaj 90? Výstava je venovaná jubileu novodobej existencie divadla v Brezne. Program bude zavŕšený divadelným predstavením Večne živé kocúrkovo alebo Ako sme si Jána Chalupku uctili. Toto všetko vás čaká v sobotu v Horehronskom múzeu v Brezne v Meštianskom dome.

David Hodek & Tomáš Gajlík Factory

H&G Factory feat. Tamas Heilig & Rahatmahatix vystúpia v rámci svojho celoslovenského turné aj v Brezne. V sobotu o 21:00 sa začína ich koncert v Bombura klube.

Kino Mostár

V sobotu bude breznianske kino premietať český dokumentárny film Šmejdi. Dozviete sa, čo sa naozaj deje na populárnych zájazdoch s obedom zadarmo. Klamstvá a premyslená manipulácia, ktorej cieľom je donútiť bezbranných starých ľudí k nákupu predražených produktov. Film je nevhodný do 12 rokov. Vstupné je 2 eurá. V nedeľu bude na programe ľahší žáner – romantická francúzska komédia Paríž – Manhattan. Alica je mladá, krásna, miluje svoju prácu, ale je stále sama. Stretne však Victora a všetko sa zmení. Snímka je nevhodná do 12 rokov. Vstupné je 2 eurá.

Zdroj: Brezno.sk

Víkendové tipy 17. 5. 2013 až 19. 5. 2013
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM