Katarína Oravská Hokej

Prichádza najväčší hokejový sviatok: Ako sa bude dariť slovenskému tímu podľa Brezňanov?

Hokejový svetový šampionát v Bielorusku je už predo dvermi! My sme preto v uliciach Brezna zisťovali, ako vidia šance našich hokejistov niektorí obyvatelia nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza najväčší hokejový sviatok: Ako sa bude dariť slovenskému tímu podľa Brezňanov?
Zdroj: Webnoviny.sk

Už dnes sa začínajú majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2014, ktoré tento rok prebiehajú v Bielorusku. Budú sa odohrávať v dvoch multifunkčných arénach na území Minsku, ktorými sú Minsk – Aréna (kapacita 15 000 divákov) a Čižovka – Aréna (kapacita 9 600 divákov). Práve v druhej menovanej prebehnú aj zápasy základnej skupiny, v ktorej sa nachádza Slovensko. Naši chlapci vykorčuľujú na svoj prvý zápas už dnes o 19:45, kde svoje hokejky skrížia s našimi západnými susedmi, Čechmi.

My sme oslovili niekoľko ľudí v uliciach Brezna, ako vidia pôsobenie našich v turnaji? „Verím, že mladá krv predvedie kvalitný srdnatý hokej a bude ešte dlho mátať súperov. Do štvrťfinále sa dostaneme určite. Zasiahneme aj do bojov o medaile,“ povedala nám s úsmevom 26-ročná Breznianka. „S Čechmi hneď prehráme a bude sa to s nami vliecť aj ďalej,“ skepticky uviedol živnostník Michal (41). „Už sa teším, keď to vypukne a konečne si budem môcť zakričať s plného hrdla: goooool. Zápasy budem určite pozerať. Myslím si, že vypadneme tesne pred bojmi o medaile,“ povedal robotník Patrik (28). „Tak mladé pušky by mohli niečo predviesť. Dúfam, že neprestanem pozerať po prvej tretine, lebo sa nebude na čo pozerať,“ prezradil 34-ročný Juraj. „Mám tušák, že pôjdeme na medaile, ale to mám každý rok,“ smeje sa 26-ročný Martin. „Výsledok si netrúfam tipovať, ale držím našim chlapcom palce, nech sa dostanú čo najvyššie. Slovensko do toho,“ uzavrela učiteľka Gitka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM