Kristína Kožiaková Rôzne

Primátor Abel exkluzívne: Neprajníci vďaka, posúvate ma vpred!

Primátor nášho mesta má s neprajníkmi mnoho skúseností. Stále však cíti podporu Brezňanov čo mu dodáva energiu do ďalšej práce.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Abel exkluzívne: Neprajníci vďaka, posúvate ma vpred!
Zdroj: TASR

Tomáš Abel nedávno na svojom oficiálnom facebook profile uverejnil informáciu o neustálych útokoch na mesto. Podľa jeho slov ho kontaktovala už aj známa televízia. Vraj mesto na čierno stavia bezbariérové prechody a odstavné plochy, či parkoviská.

Aká je motivácia neprajníkov?

„Priatelia, to, že som od nástupu do funkcie atakovaný anonymnými podaniami na rôzne inštitúcie, rôznymi kontrolami a podobne, jednoducho nezverejňujem. Na každú stavbu, na každú realizáciu máme nejakú kontrolu na základe podnetov, ktoré nás chcú asi len spochybniť v tom, čo robíme,“ uvádza na svojej stránke primátor.

Ako nám prezradil, má aj podozrenie, kto by mohol za týmito podnetmi a podaniami byť, ale bez konkrétnych a preukázateľných dôkazov nemôže mesto zverejniť mená. „Na zamyslenie je, aká je motivácia týchto ľudí. Čo chcú týmto dosiahnuť? Pri poslednom prípade sme robili bezbariérové prechody a odstavné plochy za minimálne náklady cez technické služby. Komu už toto prekáža? Nerozumiem,“ prezradil Abel.

Nezmyselné kontroly zdržujú

„V niektorých prípadoch máme viacnásobné kontroly. Dve nám skonštatujú, že kontrolované je v poriadku, tretia pri kontrole toho istého, že nie. Nevadí, robíme ďalej.“

„Myslím si, že cieľom útokov je zdržať nás v naplánovaných realizáciách projektov a odstaviť mesto od peňazí, aby sme urobili čo najmenej a niekto mohol povedať, že som neurobil to alebo ono,“ predpokladá primátor a dodáva, že neprajníkom sa to nepodarí z jednoduchého dôvodu ,,Pracujeme z presvedčenia pre mesto a pre ľudí"

Neprajníci ma posúvajú

Pre Brezno24 primátor potvrdil, že neprajníci ho posúvajú vpred. „Za rok vo funkcii sme napriek ťažkým rozhodnutiam a neprajníkom urobili veľa vecí, ktoré žiadali Brezňania. Zlepšili sme hospodárenie, realizovali investičné akcie za 8 mil eur, a naštartovali prácu technických služieb. Niekomu asi prekáža to, že robíme pre mesto a pre ľudí.“

Cíti však podporu obyvateľov a všetkým Brezňanom za to úprimne ďakuje. Pod jeho statusom na FB stránke sa objavilo množstvo pozitívnych komentárov a vyslovení podpory. „Dáva mi to veľa dobrej energie v práci. Je to dôkaz toho, že ideme správnou cestou a ľudia pozitívne vnímajú našu prácu. Ďakujeme za podporu Brezňania,“ dodal na záver pre našu redakciu Abel.

Môže vás zaujímať:

Tomáš Abel otvorene o komunikácii cez svoj Facebook: Dostáva množstvo otázok, nechýbajú ani bizarnosti ako táto…

Tomáš Abel EXKLUZÍVNE: Moc vnímam ako prostriedok, ktorým mám pomáhať ľuďom, no nie vždy chutí…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM