Katarína Oravská Samospráva

Primátor si vybral zástupcu s takýmito kompetenciami: Budú nasledovať personálne čistky na radnici?

Primátor spomedzi poslancov vybral viceprimátora. Jeho funkcia ale nemá byť len kozmetická. Padli prvé informácie o možných personálnych zmenách.

Ilustračný obrázok k článku Primátor si vybral zástupcu s takýmito kompetenciami: Budú nasledovať personálne čistky na radnici?
Foto: Katarína Oravská

Nový primátor poveril svojim zastupovaním mestského poslanca Jána Králika, kandidáta za stranu SIEŤ. „Zastupovanie primátora pod mojim vedením nebude iba kozmetickou, resp. reprezentatívnou funkciou tak ako to bolo v Brezne doteraz. Ing.arch. Ján Králik je poverený na priame riadenie a kontrolnú činnosť v oblasti rozvoja, výstavby a investícií, životného prostredia a územného plánovania,“ povedal brezniansky primátor Tomáš Abel.

Ako pokračoval v dôvodoch svojho výberu, Králik je podľa jeho slov človek, ktorý sa v Brezne narodil, prežil takmer celý život, pozná ľudí a problematiku rozvoja a výstavby nášho mesta. Počas predchádzajúceho volebného obdobia spolupracovali na mnohých projektoch a návrhoch. „Najviac si cením jeho dlhoročné odborné skúsenosti práve v oblasti rozvoja, územného plánovania a výstavby. Najväčšou mierou sa zaslúžil o spracovanie územného plánu ešte ako architekt mesta Brezna, ktorý je platný do súčasnosti,“ uviedol Abel a dodal: „V blízkej budúcnosti však plánujeme otvoriť aj túto problematiku, keďže územný plán sa už roky viac menej nedodržiava a rôzne zmeny musíme upravovať len cez dodatky.“

Spolu s ostatnými zamestnancami mesta bude riadiaca činnosť viceprimátora podliehať riadiacej, kontrolnej a rozhodovacej pôsobnosti primátora. „Kritériom môjho výberu bola odbornosť, dôvera a ochota pracovať pre mesto a jeho ľudí v akomkoľvek čase a vždy keď to bude potrebné,“ vysvetlil Abel.

O personálnych veciach týkajúcich sa mestského úradu a teda aj pozície prednostu bude primátor informovať v novom roku. „V súčasnosti sa oboznamujem so situáciou, personálnym stavom a výdavkovou časťou rozpočtu. Chcel som spoznať úrad a naše organizácie takpovediac z vnútra a následne rozhodnem alebo navrhnem potrebné opatrenia,“ uzavrel Abel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM