Aktualizované Jakub Forgács Rôzne

Prvé info o dostavbe bystrickej autobusky: Má sa prepojiť so železničnou stanicou!

Bystričania sa konečne majú dočkať toho, v čo mnohí už ani nedúfali. Chátrajúca budova autobusovej stanice sa má dostavať. Pozrite, kedy by sa mohlo začať s prácami.

Ilustračný obrázok k článku Prvé info o dostavbe bystrickej autobusky: Má sa prepojiť so železničnou stanicou!
Zdroj: TASR

Nedostavaná banskobystrická autobusová stanica, ktorú začali stavať ešte v roku 1983, už čoskoro zrejme prestane strašiť Banskobystričanov. Vo veľkej zasadačke Mestského úradu sa v stredu na tlačovej konferencii stretli s novinármi investor – firma Primum, zastúpená konateľom a spolumajiteľom Ivanom Hlaváčekom, zástupcovia projektovej spoločnosti Jahn Development and Consulting Michael Jahn, Susanna Herman a Peter Styk, primátor Ján Nosko, viceprimátor Jakub Gajdošík, ale aj zástupcovia SAD Zvolen a Stavebného odboru MsÚ.

„Dobudovanie autobusovej stanice je pozitívnou správou pre všetkých Banskobystričanov. Považujem to za jednu z priorít nášho mesta v tomto volebnom období. Na dopoludňašom rokovaní sme našli spoločnú reč s firmou Primum, aby sme v priebehu leta alebo na jeseň v roku 2015 mohli začať so stavebnými prácami,“ povedal na úvod tlačovej konferencie primátor Ján Nosko.

Projekt s názvom Terminal – Vlak Bus Shopping, ktorý má prepojiť autobusovú stanicu so železničnou, bude financovať firma Primum. „Verím, že na Vianoce 2016 toto centrum spolu s primátorom slávnostne otvoríme,“ uviedol Ivan Hlaváček, konateľ spoločnosti Primum, ktorá je dcérskou spoločnosťou firmy InterCore a majiteľom autobusovej stanice.

Do projektu plánujú vraziť poriadne veľké peniaze. „Investícia do vybudovania novej autobusovej stanice bude vo výške 17 – 18 000 000 eur,“ uviedol Hlaváček s tým, že finančne ju budú kryť vlastnými zdrojmi.

K téme na spravodajskom portáli Bystrica 24 prinesieme aj ďalšie detaily!

Investor prehovoril o plánoch s chátrajúcou budovou autobuska
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM