Katarína Oravská Rôzne

Prvé ZÁBERY z mestských osláv v znamení rekordov: Stovky kotrmelcov aj ťahanie kamióna, opreli sa do toho aj baby!

Brezno si v priebehu krátkeho času pripísalo na konto hneď tri slovenské rekordy. Postarala sa o to naša mládež, ktorá neváhala a zapojila sa do atraktívnych disciplín. Urobili stovky kotrmelcov a ťahali aj kamión. Toho sa nezľakli dokonca ani baby!

Ilustračný obrázok k článku Prvé ZÁBERY z mestských osláv v znamení rekordov: Stovky kotrmelcov aj ťahanie kamióna, opreli sa do toho aj baby!
Foto: Katarína Oravská

Dni mesta Brezna sú v plnom prúde. Dnes námestie zaplnili žiaci breznianskych základných, ale aj stredných škôl. Práve vďaka nim padli v priebehu krátkeho času až tri slovenské rekordy. Na všetko pritom dozeral komisár Igor Svítok zo Slovenskej knihy rekordov.

Najskôr padol rekord v disciplíne, ktorú na Slovenku ešte nikto nerobil – v kotrmelcoch. Ustanovujúci rekord, ktorý v tejto disciplíne padol práve v našom meste je neuveriteľných 327 kotrmelcov za 10 minút. Do rekordu sa zapojilo 75 účastníkov. „Kvitujem nápad s kotrmelcami, je to rekord, ktorý rozhýbal mládež,“ povedal Svítok.

Komisár zo Slovenskej knihy rekordov však netušil, že bude svedkom aj ďalšieho rekordu, resp. dvoch. Nasledovalo totiž ťahanie kamióna. 10-členné družstvá stredoškolákov mali pomocou dvoch lán potiahnuť kamión 15 metrov v čo najkratšom čase. Ako prví išli chalani a dali to za 10 sekúnd a 27 stotín. To sa im však málilo a tak si to vyskúšali ešte raz. Napli svaly a pokorili 10-sekundové hranicu. Zvládli to za 8 sekúnd a 84 stotín.

Odhodlané pokoriť čas chalanov však boli aj baby. Kolosu sa dokonca nezľakli až dve družstvá. Prvé baby potiahli kamión z bodu A do bodu B za rovných 15 sekúnd. Druhému družstvu báb sa vodilo lepšie – 13 sekúnd a 70 stotín. Baby aj chalani sa tak zapísali do Slovenskej knihy rekordov.

„Verím, že tieto zápisy sa stanú odrazovým mostíkom na takýchto slávnostiach. Je to zdravá rivalita. Okrem toho sa vždy spomenie, keď to bude chcieť niekto prekonať, že toto sa po prvýkrát konalo v Brezne,“ dodal Svítok. Všetkých rekordov sa zúčastnili prevažne žiaci Hotelovej a Obchodnej akadémie Brezno.

Rekordy si pozrite vo VIDEÁCH nižšie :)

V Brezne padali rekordy!
5
Galéria
Stovky kotrmelcov aj ťahanie kamióna!
9
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM