Kristína Kožiaková Kultúra

Prvý júlový víkend v Brezne a okolí: Poradíme vám 10 akcií na voľné dni

S príchodom júla sa začínajú aj letné prázdniny. Preto si dozaista každý potrebuje nájsť nejaký program. Už máte naplánované, čo budete robiť počas voľných dní?

Ilustračný obrázok k článku Prvý júlový víkend v Brezne a okolí: Poradíme vám 10 akcií na voľné dni
Foto: Katarína Oravská

Prehliadka synagógy

1.7.2016 od 18:00, Brezno, Synagóga

Mestské kultúrne stredisko otvorí brány synagógy všetkým záujemcom, ktorí chcú nahliadnuť do prerobeného židovského stánku a pocítiť kúsok histórie. Ak máte chuť, neváhajte nahliadnuť. Vstupné je dobrovoľné.

PIATKOVÝ KONCERT NA NÁMESTÍ

1.7.2016 19:00, Brezno, námestie

Na začiatok Breznianskeho kultúrneho leta sa predstaví so svojim vystúpením FS Mostár – piesne a tance z Horehronia, ale aj iných regiónov Slovenska a zoskupenie Buchajtramka s ľudovými piesňami v originálnej interpretácii.

ZÁVADSKÁ VATRA

1.7.2016 od 16:00, Rybka, Závadka nad Hronom

Príďte zapáliť aj vy vatru k rybníku v Závadke nad Hronom. Na deti čaká množstvo zábavy, súťaží aj sprievodný program. O zábavu sa bude starať DJ Janči aj speváčka Zuzica. Program začína o 16:00 a plamene pohltia vatru o 21:00.

LÁŽO – PLÁŽO

2.7.2016 o 8:00, Hotel polianka, Krpáčovo

Hotel Polianka na Krpáčove pre vás pripravil ďalší letný LÁŽO-PLÁŽO CUP 2016 pozostávajúci z 5-tich samostatných turnajov v dvojtýždňových intervaloch. Prvý sa začína v sobotu 2. júla. Turnaj sa hrá podľa platných pravidiel plážového volejbalu. Hrá sa v každom počasí, s výnimkou extrémnych horúčav alebo prietrže mračien. Ešte stále máte možnosť prihlásiť sa.

Nočná súťaž hasičov

2.7.2016 o 14:00 Polomka, futbalové ihrisko

Na Horehroní bude poriadne horúco: Nočný útok hasičov sa bude konať v obci Polomka už po deviatykrát. Čoskoro sa v známej horehronskej obci dočkáme nevšednej akcie hasičov. Sily si zmerajú malí aj veľkí.

SKY DUATLON a VERTIKAL KILOMETER

2.7.2016. od 9:00 Šumiac, Kráľova hoľa

Na Kráľovej holi sa v sobotu uskutočnia až dva zaujímavé preteky. Ste radšej za kombináciu bicykel a beh, alebo si radšej len zabehnete? Na Šumiaci v sobotu si môžete vybrať. Vertikal Kilometer Kráľova hoľa sú otvorené jednodňové preteky pre jednotlivcov podľa určených kategórií. Preteky sa uskutočňujú podľa pravidiel Slovak Skyrunning Association. Víťazom sa stáva pretekár s dosiahnutým najnižším časom.

Trať zo Šumiaca na Kráľovu hoľu po modrej turistickej značke dĺžkou 4,8 km a prevýšením 1006 m svojimi parametrami ideálne spĺňa kritéria.

Sky duatlon sa uskutoční už po tretíkrát. Prvý úsek sa absolvuje cca 3,5 km behom a potom sa pokračuje v dĺžke cca 6,5 km na bicykli nad lesom s krásnym výhľadom.

HOREHRONSKÝ KOTLÍK

2.7.2016 o 10:00, Podbrezová, Sídlisko Štiavnička

Podbrezová usporiada 5. ročník vo varení Horehronského kotlíkového gulášu. Počas celej akcie nebude núdza aj o program pre malých aj veľkých. Ak chcete aj vy dokázať, že s kotlíkom a pochutinami to viete, registrujte sa do 30. júna na obecnom úrade v Podbrezovej.

JOGA V BREZNE

3.7.2016 o 10:00 Brezno, mestský park

Nedeľné doobedia môžu patriť iba vám. Joga v mestskom parku sa bude cvičiť každú nedeľu počas mesiacov júl a august od 10:00.

NEDEĽNÉ DIVADIELKO PRE NAJMENŠÍCH: POLEPETKO

3.7.2016 16:00, Brezno, mestský park

V tejto zemi žije jeden chlapec, len je trošku popletený, preto volajú ho Polepetko…Humor a hravé pesničky v podaní hercov divadla Clipperton z B.Bystrice.V prí­pade nepriaznivého počasia sa divadelné predstavenie uskutoční v Mestskom dome kultúry.

NA HVIEZDU

3.7.2016 9:00, Brezno, Námestie pod zvonicou

Brezniansky cykloklub SCK Ďumbier pozýva opäť všetkých športuchtivých na cyklovýlet na Hviezdu. Trasa povedie: Brezno – Rúry – sedlo Diel – sedlo Vagnár – Mýto pod Ďumbierom, rázcestie – Mlynná dolina – Hviezda – Tále – Bystrá – Valaská– Brezno.

Môže vás zaujímať:

Koncerty, letné kino a príde aj Spirit. Breznianske kultúrne leto odhalilo PROGRAM

FOTO: Rozlúčka deviatakov na breznianskej základke. Zábery radosti aj dojatia

Zdroj:TIK

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM