Katarína Oravská Samospráva

Radnica pokračuje v pláne: Športový klub ani Kultúrne stredisko už nie sú, peniaze z ich účtov presunuli

Radnica pokračuje vo svojom pláne s príspevkovými organizáciami. Mestský športový klub a Kultúrne stredisko oficiálne zanikli. Prešli pod Technické služby a Mestskú úrad Brezno. Doklepnúť bolo treba s tým súvisiacu aj zmenu rozpočtu.

Ilustračný obrázok k článku Radnica pokračuje v pláne: Športový klub ani Kultúrne stredisko už nie sú, peniaze z ich účtov presunuli
Foto: Katarína Oravská

Breznianski poslanci sa zišli na svojom siedmom zasadnutí. Na programe mali jediný bod. Tretiu zmenu rozpočtu. Tá bola nutná z dôvodu organizačných zmien v príspevkových organizáciách mes­ta.

„Je potrebné presunúť finančné prostriedky z účtov príspevkových organizácií, ktoré zanikajú k 30.6., resp. k 1.7. a následne je nutné spraviť výmaz účtov a všetky administratívne úkony, ktoré sú spojené s týmito zmenami,“ vysvetlil brezniansky primátor Tomáš Abel.

Tretia zmena rozpočtu prešla bez diskusie. Za hlasovalo všetkých 15 prítomných mestských poslancov.

„Z kultúry prejde v druhom polroku na mesto 37 191 eur a na Technické služby 29 499 eur. Je to hlavne TIK, ktorého celý rozpočet prejde na mesto Brezno a potom sú to akcie, ktoré bude organizovať mesto ešte do konca roku. Z programu šport, čiže Mestského športového klubu prejde na mesto len 5 700 eur, to je jeden pracovník, ktorí prejde pod mesto – športový referent a 160 300 eur prejde na Technické služby. Dokopy celý presun je 232 690 eur na druhý polrok 2015,“ zhrnul Vladimír Grlický, vedúci Odboru ekonomiky a financovania.

Zastupiteľstvo v apríli schválilo zrušenie Mestského športového klubu a Mestského kultúrneho strediska. Ako vtedy povedal primátor, ide o racionalizáciu činností a zefektívnenie organizačnej časti, pričom deklaroval ušetriť minimálne 60-tisíc eur ročne. Podstata je taká, že činnosti, ktoré tieto dve príspevkové organizácie vykonávali sa rozdelia medzi Technické služby a Mestský úrad. Zároveň bol odvolaný aj riaditeľ TS. Za nového vymenovali Jána Lukáča (30).

Čítajte tiež:

Primátor o problémoch technických služieb a ich vozovom parku: Vraj si môžeme otvoriť historické múzeum

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM