Katarína Oravská Kultúra

Radnica sľubuje: Dni mesta budú výnimočné!

Dni mesta Brezna majú tohto roku špeciálnu príchuť, keďže sa konajú pri príležitosti 750. výročia prvej písomnej zmienky o Brezne. Aj preto bude ich kultúrny a športový program skutočne pestrý. Na svoje si počas štyroch dní od 27. do 30. mája prídu všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Radnica sľubuje: Dni mesta budú výnimočné!
Foto: Katarína Oravská

V hlavnom víkendovom programe stavili organizátori popri domácich umeleckých telesách na známe tváre z rôznych talentových súťaží a divákom sľubujú aj niekoľko zvučných mien slovenskej hudobno-zábavnej scény. Osobitné postavenie bude mať program Brezno v čase, venovaný okrúhlemu výročiu metropoly Horehronia. Nielen Brezňania sa môžu tešiť aj na tradičný jarmok ľudových výrobkov či pečenie býka v mestskom parku.

„Tohtoročné dni mesta budú pestrým prepojením tradícií a noviniek, z ktorých by si každý mal vybrať niečo výnimočné. Verím, že si ľudia nájdu cestu na breznianske námestie v čo najhojnejšom počte,“ povedal primátor mesta Tomáš Abel.

Hoci sú ústrednými dňami osláv piatok a sobota, mesto bude žiť svojimi dňami prakticky celý týždeň. Už v stredu si najmladší návštevníci zmerajú sily na okresnej Olympiáde materských škôl, ktorá prebehne v areáli futbalového štadióna. Žiaci základných a stredných škôl si zašportujú v rámci pretekov Školy v pohybe o deň neskôr. Najmä stredná a staršia generácia sa zrejme stretne v Kaviarni pod mestskou vežou, kde ich vo štvrtok večer privíta Otto Weiter a jeho hostia. Štvordňový maratón vystúpení symbolicky ukončí záverečný ohňostroj, no bohaté sprievodné podujatia budú pokračovať ešte aj v priebehu júna.

Čítajte tiež:

KOMPLETNÝ PROGRAM: Na toto všetko sa tešte počas tohtoročných Dní mesta!

Smelý plán radnice s osvetlením zvonice: Stihnúť by to chceli do necelých troch týždňov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM