Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Sobota bude chladná a upršaná. Aké je ráno v podaní IMT Smile?

Pred nami je pomerne chladný víkend. Dnes bude takmer všade pršať, teplota bude tesne nad 20 °C. Ráno nám spríjemní hudobný oslávenec Ivan Tásler a jeho známy hit.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Sobota bude chladná a upršaná. Aké je ráno v podaní IMT Smile?
Zdroj: TASR

Západ: Oblačno až zamračené, postupne od juhovýchodu na viacerých miestach dážď alebo prehánky. Veterno a chladno. Najvyššia denná teplota 18 až 21 °C.

Stred: Oblačno až zamračené, na viacerých miestach dážď alebo prehánky. Veterno a chladno. Najvyššia denná teplota 18 až 22 °C. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 9 °C. Na horách spočiatku búrlivý vietor.

Východ: Oblačno až zamračené, na viacerých miestach dážď alebo prehánky. Popoludní prechodné ubúdanie zrážok a čiastočné zmenšovanie oblačnosti. Veterno a chladno. Najvyššia denná teplota 18 až 23, na Spiši 14 až 18 °C.

Meniny má Drahomír

Mužské meno Drahomír má slovanský pôvod a význam mena je, „komu je drahý mier“. Charakteristickou črtou Drahomírov je dobrosrdečnosť spojená s naivnými predstavami o živote.

Na okolie pôsobia vyrovnaným dojmom. Pre svoju príjemnú povahu sú Drahomírovia obľúbení v kolektíve, vedia sa nadchnúť pre ušľachtilé ciele. Vidina poznania a niečoho nového živia v nich krásne predstavy.

Stalo sa doma

1943 – Narodil sa v Bratislave filmový a divadelný herec, divadelný režisér a pedagóg bratislavskej Vysokej školy múzických umení (VŠMU) MARTIN HUBA.

1979 – Narodil sa v Prešove gitarista, skladateľ, spevák a líder populárnej skupiny IMT Smile IVAN TÁSLER.

Stalo sa vo svete

1935 – V Oklahoma City v USA nainštalovali prvé parkovacie hodiny.

1965 – Po šiestich rokoch výstavby otvorili 11,6-kilometrový alpský tunel pod Mount Blancom, v tom čase najdlhší na svete.

1843 – Na evanjelickej fare v Hlbokom sa Ľudovít Štúr, Jozef Miloslav Hurban a Michal Miloslav Hodža dohodli, že spisovný jazyk na Slovensku bude založený na báze kultúrnej stredoslovenčiny. Následne navštívili katolíckeho kňaza a básnika Jána Hollého na jeho fare v Dobrej Vode, ktorý s novým jazykom súhlasil.

Skladba dňa

Narodeninovým oslávencom je spevák, hudobník a producent Ivan Tásler (1979, Prešov), ktorý je známy najmä z pôsobenia v kapele IMT Smile.

Klik-klak je ich prvý album z roku 1996. Obsahuje 13 skladieb, podieľali sa na ňom Ivan Tásler spoločne s Katkou Knechtovou. Obsahuje skladby ako Ráno, Nepoznám, Balada či skladbu Vrany, ku ktorej bol natočený aj ich prvý videoklip

Ilustračné foto, TASR

IMT smile
1
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM