Katarína Oravská Od Vás

Reakcie Brezňanov na zámer vybudovať golfové odpalisko: Zbytočnosť, chceme radšej kúpalisko!

Hoci mestským poslancom sa zámer vybudovať na Banisku golfové odpalisko a lyžiarsky vlek pre najmenších páči, obyvatelia to až tak ružovo nevidia. Podľa viacerých je to zbytočnosť a radšej by uvítali kúpalisko.

Ilustračný obrázok k článku Reakcie Brezňanov na zámer vybudovať golfové odpalisko: Zbytočnosť, chceme radšej kúpalisko!
Zdroj: TASR

Informovali sme vás o zaujímavej žiadosti, ktorá sa dostala breznianskym poslancom na stôl na júlovom zastupiteľstve. Vladimír Zvarík by si chcel od meste prenajať časť pozemku na Banisku za obchodným centrom a vybudovať tam tréningovú plochu pre výučbu golfu a v zime lyžiarsky vlek pre malé deti.

Ako povedal viceprimátor Ján Králik, po dlhej dobe je táto žiadosť „prvá z aktivít, ktorá je v súlade s pôvodným územným plánom a mala by obyvateľom Brezna priniesť športovo-relaxačné využitie.“

Breznianske pomery

Ako uviedol syn žiadateľa Juraj Zvarík, projekt je určený hlavne pre školy, s ktorými by chcel spolupracovať. Zároveň však upozornil, že golf je pre všetkých, keďže sa dá hrať od 6 rokov až do konca života. Areál by bol tiež využiteľná aj pre firmy na teambuilding pre zamestnancov.

„V prvom rade chcem ukázať Brezňanom, že golf vôbec nie je drahý šport a dá robiť za pár eur. Na základe toho bude stanovený aj cenník služieb. Dbal som na breznianske pomery,“ povedal Zvarík.

Breznianski poslanci tento zámer uvítali. Treba však povedať, že ho len zobrali na vedomie. Pozemok totiž aktuálne nemohli prenajať, lebo už v nájme je, a teda sa žiadosťou budú ešte opätovne zaoberať.

Zámer fajn, ale…

Ideu golfového odpaliska však už menej uvítali občania. Svedčia o tom komentáre, ktoré sa objavili pod článkom na našom facebooku.

„Zámer fajn, nie som si však istý, či okres s priemerným príjmom do 400 e to adekvátne dokáže oceniť. Akurát to spraví ešte väčšiu priepasť medzi ultrachudobou a ultrabohatými v okrese, kde mizne stredná trieda,“ myslí si Tomáš.

Nika by skôr uvítala kúpalisko: „Je škoda, že človek v okresnom meste nemá, kam ísť k vode, ak odhliadnem od Tálov, ktoré ako kúpalisko ale nemožno považovať.“

Typické Brezno

„Golf v BR? Podľa mňa úplná zbytočnosť, však jedno stredisko je na Táloch, v BR chýba kúpalisko, okresné mesto nemá kúpalisko a najbližšie je v BB, takže skôr nad takým konceptom by mohli uvažovať,“ napísala Zdenka.

„Radšej kúpalisko, lebo to mazornícke pomaly dosluhuje a ten, čo nemá auto by využil veľmo, keby tu bolo niečo na kúpanie,“ pridal sa Jozef.

„Radšej kúpalisko. Zožeňte investora. Prosím, typické Brezno, výborný nápad na trávenie voľného času športom a miesto toho iba negatíva. Ja nápad na golfové odpalisko plne podporujem. Prečo nevyskúšať niečo, ako je golf, ktorý je pre typického Brezňana tabu,“ pýta sa Radoslav.

„Pre koho bude gold? Pre nás určite nie. Tí, čo na to majú nájdu cestu aj na Tále a my chceme kúpalisko, lebo niekedy nieto ani na cestu na Tále! Chceme ho pre deti,“ zdôraznila Denisa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM