Redakcia radí: Panenka v prosciutte s hubovou omáčkou a brusnicami

Ak neviete, aký víkendový obed si najbližšie doprajete, skúste panenku obalenú v prosciutte so sladkými brusnicami a hubovou omáčkou.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Panenka v prosciutte s hubovou omáčkou a brusnicami
Zdroj: nin.sk

Máte chuť na poriadne mäso? Rozhodne vám odporúčame panenku. Dá sa pripraviť na množstvo spôsobov a nikdy nesklame. Vyskúšajte spojenie s prosciuttom, brusnicami a hríbami. Táto chuť vás zaručene dostane.

INGREDIENCIE

Mäso

600 g bravčovej panenky

1 balenie Prosciutto Italiano K-Classic zn. Kaufland

soľ, korenie, citrónová šťava

olej na vyprážanie (2 lyžice)

brusnice (brusnicový džem)

zopár hríbov na ozdobu

pár plátkov bezlaktózového masla K-Classic

alobal, kuchynské utierky, špáradlá

Omáčka

400 g mix čerstvých hríbov

1 menšia cibuľa

bezlaktózové maslo K-Classic

soľ, čerstvo namleté čierne korenie

hubový bujón alebo domáci vývar (1 šálka)

1 balenie Organic Cooking Cream K-Tak it veggie (ide o nové výrobky zn. Kaufland vhodné pre vegetariánov a vegánov)

1 lyžica kukuričného škrobu

Zdroj: nin.sk

POSTUP

Hríby očistíme a nakrájame na mesiačiky. Na panvici s maslom si speníme cibuľu nakrájanú na jemno. Pridáme hríby, opekáme kým nezačnú chytať zlatistú farbu, podlejeme vývarom, necháme ho trošku odpariť a pridáme krém tak it veggie.

Poriadne premiešame, pár minút povaríme a následne môžeme zahustiť kukuričným škrobom (škrob s trochou vody je potrebné vždy zarobiť vedľa a pomaly za stáleho miešania a pri nízkej teplote pridať do omáčky). Hotovú omáčku dochutíme korením, soľou prípadne trochou čerstvej citrónovej šťavy.

Panenku očistíme, nakrájame na kolieska (približne 3 cm hrubé) a poriadne usušíme kuchynskými utierkami. Po obvode ich obalíme v prosciutte a prepichneme špáradlom, z každej strany osolíme a okoreníme. Na panvici si rozohrejeme olej, mäso uložíme na panvicu až keď bude celkom rozopálená, potom môžeme teplotu stiahnuť na strednú, aby panenka nezhorela.

Opekáme z každej strany 3–4 minúty. Odstavíme zo sporáka, pokvapkáme citrónom, potrieme trochou masla, zakryjeme alobalom a necháme dôjsť (približne 10 minút).

Ako prílohu môžeme zvoliť opekané zemiaky alebo domácu knedľu. Recept na viedenskú knedľu nájdete TU.

Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk

Zdroj: nin.sk
Zdroj: nin.sk

Odporúčame