Kristína Kožiaková Samospráva

Rekonštrukcia plavárne pokračuje: Nad termínom otvorenia ešte visí otáznik

Poškodená strecha plavárne, už v septembri minulého roku, zapríčinila jej úplné uzavretie. Rekonštrukčné práce stále pokračujú a na otvorenie si ešte budeme musieť počkať.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia plavárne pokračuje: Nad termínom otvorenia ešte visí otáznik
Foto: Katarína Oravská

Ako uvádza radnica, mestská plaváreň na Mazorníkove je z bezpečnostných dôvodov zatvorená od septembra minulého roka. Informovali sme vás aj o komplikáciách, ktoré vznikli mladým plavcom.

Brezno zo svojho rozpočtu vyčlenilo 100 tisíc eur., a tak sa zamestnanci technických služieb opäť pustili do nevyhnutných opráv, keďže stropná časť nad bazénom ohrozovala bezpečnosť plavcov a mesto bolo nútené celý objekt uzavrieť.

„V najväčšom športovisku svojho druhu v okrese je od začiatku februára opäť čulý stavebný ruch. Technické služby pokračujú v rekonštrukcii mestskej plavárne na Mazorníkove, ktorá mala dlhodobo problém so zatekajúcou strechou. Jej spodná časť totiž začala po rokoch korodovať,“ informuje mesto na svojich stránkach.

„Podľa statika si oprava strešnej konštrukcie nad bazénom vyžaduje minimálne 100 tisíc eur, ktoré už mesto na tento účel vyčlenilo zo svojho rozpočtu. Práce zatiaľ vo vlastnej réžii realizujú technické služby v rámci svojich technických a personálnych možností.“

Ako sme sa dozvedeli ďalej, technické služby sa pustili do prvej fázy opráv, a to rozoberania starého podhľadu a ošetrenia poškodenej konštrukcie. „Druhá fáza bude jasná až po vypracovaní posudku. Keď bude jasná nová technológia, rozhodneme sa, či to budeme schopní spraviť svojpomocne alebo to budeme riešiť dodávateľsky,“ vysvetľuje Ján Lukáč, riaditeľ Technických služieb Brezno.

„Kedy bude otvorená sa momentálne nedá povedať. Závisí to od projektu a kým ho nemám v rukách, neviem spraviť rozpočet ani stanoviť presný harmonogram prác,“ uzavrel Lukáč. V odhadoch na opätovné sprevádzkovanie plavárne je však vzhľadom na rozsah poškodenia strechy opatrný, ale podľa našich informácií chce mesto, aby to bolo čo najskôr.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM