Katarína Oravská Rôzne

Rekordný Rozprávkový les: Prišlo cez tisíc návštevníkov, najmladší mal len tri mesiace

Spokojné úsmevy našich drobcov. To je tá najväčšia odmena pre organizátorov podujatia Cesty rozprávkovým lesom. Na realizácii akcie k Medzinárodnému dňu detí neúnavne pracovali celé týždne. Oplatilo sa.

Ilustračný obrázok k článku Rekordný Rozprávkový les: Prišlo cez tisíc návštevníkov, najmladší mal len tri mesiace
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavným organizátorom 34. ročníka Cesty rozprávkovým lesom bol brezniansky klub turistov. Na jeho realizácii pracovali celé týždne. Ako povedala predsedníčka OZ KST TOMO Elena Kollárová, hlavným cieľom podujatia je uskutočniť takú akciu k Medzinárodnému dňu detí, aby zaujala celé rodiny a tie tak prišli na výlet do prírody a spoznali okolie nášho mesta.

Usilovní ako včeličky

Týždeň pred akciou turisti prešli celú trasu, aby ju vyčistili od množstva odpadu a odpratali polámané konáre. „Najnepríjemnejšie prekvapenie nás čakalo na konečnej na Geľbe, kde bolo množstvo nachystaného dreva, čo znemožňovalo pripraviť stanovisko pre stan, ohnisko a galériu. Verili sme, že do týždňa bude drevo odpratané,“ opísala Kollárová. Deň pred podujatím označkovali jednotlivé stanoviská a povyžínali trávu. Na Geľbe ich čakala opäť prekvapenie. Drevo síce zmizlo, ale čistinka bola rozrýpaná a plná blata. Museli teda pristúpiť na náhradné riešenie.

Aby v deň D organizátori všetko stihli, ako včeličky pracovali už od skorého rána. Aj počasie prialo, keď po nočnom daždi sa na deti usmievalo celý deň slniečko. Deti sa v lese stretli s viacerými rozprávkovými bytosťami a museli prekonať rôzne súťaže. Lovili rybičky, behali vo vreciach, vyskúšali si šikovnosť pri skladaní puclí, povozili sa na poníkoch, preliezali cez tunel, triafali sa levom do papule, previezli sa na lanovke a svoje zážitky potom zhmotnili na papieri. Po namáhavej ceste si naplnili brušká špekáčikmi, ktoré si opiekli na pripravenom ohni.

Vždy nové zážitky

„Každý rok máme snahu poskytnúť detičkám nové zážitky, prekonať prekážky a stretnúť sa s rozprávkovými postavami. Kupujeme nové atrakcie, šijú sa kostýmy. Hlavnou snahou celého štábu je, aby sa deti zabávali, cítili sa so svojimi rodičmi a starými rodičmi dobre v našej prírode, vytvorili si k nej vzťah a prežili spolu krásny deň,“ uviedla Kollárová.

Podarilo sa. Tohtoročný 34. ročník patril k jedným z najúspešnejších. Do Rozprávkového lesa zavítalo okolo 1 200 návštevníkov. Najmladší účastník mal len tri mesiace a najstarší 91 rokov. „Krásny deň, ktorý stál za to, najmä vďaka obetavým členom OZ Klubu slovenských turistov TOMO Brezno, ich priateľov a sympatizantov, pochopeniu a pomoci MŠK Brezno, Lesov mesta Brezna, Lions klubu, klubu Berezun, airsoftového klubu a všetkých sponzorov, ktorí prispeli k úspešnému priebehu tejto akcie. Spokojné a šťastné úsmevy detičiek nech sú im najväčšou odmenou za ich pomoc. V ich mene všetkým ďakujeme,“ dodala na záver Kollárová.

Foto: Elena Kollárová, OZ KST TOMO Brezno

Rekordný Rozprávkový les
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM