Jakub Forgács Správy

Rodičia malých Brezňanov, zbystrite. Mesto chce zrekonštruovať telocvičňu pri škole

Dočká sa breznianska telocvičňa obnovy? Na pláne je rekonštrukcia cvičebného priestoru, vrátane náraďovne, elektroinštalácie, ako aj osvetlenia hracej plochy.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia malých Brezňanov, zbystrite. Mesto chce zrekonštruovať telocvičňu pri škole
Zdroj: Dnes24.sk

Horehronská metropola sa ako zriaďovateľ základných škôl zapája do výzvy ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a chce získať finančné prostriedky na rekonštrukciu telocvične pri Základnej škole (ZŠ) s materskou školou na Mazorníkove v Brezne. Informoval o tom brezniansky magistrát na svojej webovej stránke s tým, že mestskí poslanci tento zámer schválili.

Projekt obnovy je zameraný na rozvoj výchovy a vzdelávanie žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy, pričom cieľom je zlepšiť vybavenosť telocvične, ako aj výchovno-vzdelávací proces v oblasti telesnej a športovej výchovy.

Čiastkovými požiadavkami rozvojového projektu je rekonštrukcia cvičebného priestoru, vrátane náraďovne, elektroinštalácie, ako aj osvetlenia hracej plochy, sociálneho zariadenia či inžinierskych sietí. Celkový rozpočet projektu vychádza viac ako 53 600 eur s DPH a mesto z celkového rozpočtu musí z vlastných zdrojov zabezpečiť vyše 5360 eur.

Ako konštatoval brezniansky primátor Tomáš Abel, mesto sa snaží dať do poriadku telocvične v Brezne. „Najbližšie nás čaká obnova telocvične v ZŠ Karola Rapoša a tiež chceme zrekonštruovať aj iné športoviská, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM