Katarína Oravská Rôzne

Rodičia, tieto termíny si radšej poznačte: Začínajú zápisy breznianskych prváčikov

Máte doma predškoláka? Po celom Slovensku štartujú zápisy budúcich prváčikov už o pár dní. Nezabudnite sa pozrieť, kedy presne prebehne zápis vo vašej základnej škole.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia, tieto termíny si radšej poznačte: Začínajú zápisy breznianskych prváčikov
Zdroj: TASR

Máte doma budúceho prváčika? Tieto info sa vám zídu. Rodič (zákonný zástupca) je povinný prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky dieťa, ktoré k 31. augustu 2015 dovŕši šiesty rok veku. Pri zápise je potrebné predložiť osobné údaje dieťaťa – meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko dieťaťa a osobné údaje zákonných zástupcov. Rodičia by si nemali zabudnúť občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

Ako uviedla vedúca kancelárie primátora Dana Kmeťová, podľa štatistických výkazov evidujú v našich materských školách 152 predškolákov.

„Podľa výpisu z evidencie obyvateľov mesta Brezna sa zápis do prvého ročníka bude týkať 189 detí s trvalým pobytom v meste Brezno narodených od 01.09.2008 do 31.08.2009,“ povedala Kmeťová.

V zriaďovateľkej pôsobnosti mesta Brezna sú tri základné školy: Základná škola s materskou školou Pionierska 2, ZŠ s MŠ Karola Rapoša, Pionierska 4 a ZŠ s MŠ MPČĽ 35. Vo všektých sa uskutoční slávnostný zápis v nedeľu o 14. hodine. Bližšie info nájdete na internetových stránkach škôl. Tí, ktorí sa nemôžu zúčasniť slávnostného zápisu, môžu tak urobiť každý pracovný deň od 15. januára do 15. februára od 13:00 do 15:00.

Nie všetci predškoláci do prvých ročníkov aj reálne nastúpia. „O odklad povinnej školskej dochádzky žiada zákonný zástupca riaditeľa ZŠ , súčasťou žiadosti je vyjadrenie pediatra a centra prevencie a poradenstva v súlade so školským zákonom o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov,“ dodala Kmeťová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM