Katarína Oravská Samospráva

Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Brezne

Medzi jednotlivými kandidátmi na poslancov mestského parlamentu v Brezne sú poriadne veľké vekové rozdiely. Pozreli sme sa na to, kto je najmladší a kto naopak ten najstarší kandidát v tohtoročných komunálnych voľbách. Vekový rozdiel medzi nimi je naozaj značný.

Ilustračný obrázok k článku Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Brezne
Zdroj: Dnes24.sk

Tieto voľby v našom meste kandiduje viacero mladých ľudí. Úplne najmladším je len 22-ročný Martin Bambura. Do tridsať rokov má osem Brezňanov. V predchádzajúcich voľbách boli najmladšími na kandidátke Martina Daxnerová a Radovan Majerík, obaja mali vtedy 24 rokov. Daxnerová sa pritom do breznianskeho parlamentu dostala. V roku 2010 pritiahli komunálne voľby viac mladej krvi. Do tridsať rokov malo trinásť kandidátov mestských na poslancov.

A ako je to z opačnej strany? Kto je najstarší? Tu bezkonkurenčne vyhráva 71-ročný kandidát Jaroslav Mojžiš. To je až 49-ročný rozdiel medzi ním a najmladším kandidátom Bamburom. V celom zozname uchádzačov o poslanecké fleky nájdeme šesť ľudí nad 60-rokov. V minulých voľbách ich bolo rovnako šesť a prvenstvo vtedy držal 69-ročný Milan Vetrák, ktorý už tieto voľby nekandiduje.

Kompletný zoznam kandidátov si môžete pozrieť TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM