Kristína Kožiaková Rôzne

ROZHOVOR s breznianskou vizážistkou finalistiek Miss. Čo zažila s najkrajšími Slovenkami?

Mija (29) z Brezna sa zúčastnila známej sútaže Miss Slovensko 2016. Nestála však pred porotou. Jej miesto bolo v zákulisí a tri mesiace sa starala o vizáž finalistiek. Koho mala za favoritku a prečo s dievčatami utekali z hotela? Viac prezradila v rozhovore...

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s breznianskou vizážistkou finalistiek Miss. Čo zažila s najkrajšími Slovenkami?
Zdroj: Mija Karolová

Brezniansku kozmetičku Miju netreba našincom obzvlášť predstavovať. O jej talente a úspechoch na rôznych súťažiach sme už priniesli viaceré články:

Mija (29) z Brezna sa blysla v Dűsseldorfe: V ťažkej konkurencii obstála na výbornú! FOTO

Kozmetička Mija z Brezna bude reprezentovať Slovensko: Konkurencii pri jej modelke len padla sánka! FOTO

Mija sa teraz blysla v inej súťaži. Nie však v roli hodnotenej. Už po štvrtýkrát sa starala o vizáž finalistiek Miss Slovensko. Viac si prečítajte v rozhovore, ktorý nám poskytla.

Ako si sa dostala k projektu Miss Slovensko?

Projekt Miss Slovensko som líčila preto, lebo už 11 rokov pracujem pre jednu dánsku kozmetiku, ktorá bola partnerom súťaže. Missky som líčila už štyrikrát, ale v zákulisí a počas priameho prenosu som bola tento rok druhýkrát.

Opíš čitateľom priebeh príprav…

Celkovo sme spolu strávili tri mesiace. Chodili sme na rôzne sústredenia, natáčali sa spoty, prebiehalo množstvo tlačoviek a fotení, na ktoré sme museli dievčatá líčiť. Počas prípravy na Miss Slovensko sme sa s babami zúčastnili aj natáčania klipu pre Celest Buckingham. Takže bolo toho naozaj dosť.

Obdivujem ich, lebo som mala možnosť vidieť, aké to je náročné… Častokrát pracovali až do noci. Konečné finále pôsobí možno jednoducho, ale videla som, koľko práce za tým je.

Bol čas aj na zábavu?

Ja som sa s kolegyňou zabavila aj pri práci. Misskám sme robili jedno miniškolenie na líčenie. To bolo pre nás vizážistky naozaj zaujímavé a zábavné. Dievčatám sme dali papiere s náčrtom tváre a mali naznačiť predstavu svojho líčenia na finálový večer. Poriadne sme sa pri tom bavili, pretože niektoré výtvory dopadli naozaj zaujímavo. Na základe tohto náčrtu sa dá krásne vidieť aj osobnosť. Niektoré mali výrazné líčenia, niektoré veľmi jemné. Podpísal sa tam jednoznačne charakter.

Aké boli finalistky?

Baby boli veľmi pekné. Poriadne vysoké a ja s mojimi 170 centimetrami som si pripadala ako trpaslík. Dievčatá sú síce mladé, ale sú veľmi sčítané a bystré. Od začiatku projektu až do konca sme videli u báb aj my poriadne pokroky. Čo sa týka vystupovania, prezentovania a celkového prejavu. Často dostávam otázku, či sú naozaj také pekné aj bez make-upu. Áno, sú naozaj mladé a krásne.

A čo samotné finále?

Finále pre mňa znamenalo veľa. Spolu nás bolo päť vizážistov. Nelíčili sme len finálovú dvanástku, ale aj ľudí vystupujúcich v programe. Ja som okrem missiek líčila aj Petru Denko, Miss Europe Supranational aj moderátorku z backstage, Alexandru Pavlovič Hinkovú.

Aj v tomto roku to bolo vzrušujúce, nakoľko sme mali v backstage-i kameru a prebiehali odtiaľ živé vstupy. Bola tam skvelá atmosféra, bavili sme sa, tancovali. Postupne sme sa po tých troch mesiacoch stali aj podporným tímom všetkých missiek. Vzťahy boli naozaj skvelé a vnímali nás ako oporu.

Ktorá z báb bola tvojou favoritkou?

Ja som si už od kastingu v Banskej Bystrici vybrala favoritku. Pre mňa bola top od začiatku Kristínka, ktorá nakoniec aj vyhrala. Je naozaj prirodzene krásna.

Prezradíš nejakú vtipnú príhodu, ktorá sa ti stala počas tých troch mesiacov?

Ako som spomínala, miniškolenie o líčení. V tom čase nám ohlásili, že v hoteli horí. Samozrejme, že sme začali stresovať, do minúty sme museli opustiť hotel a v obavách sme brali najdôležitejšie veci. Nakoniec to bolo cvičenie, o ktorom nám zabudli dať vedieť.

Čo chystáš na leto?

Rozhodne si po tomto kolotoči idem oddýchnuť.

Môže vás zaujímať:

Najkurióznejší zážitok breznianskej kozmetičky: Chrapkajúca pani ešte ako-tak, ale hrdinstvo muža vás dostane :)

Kozmetička Mija, len pre uši Brezňaniek: 5 základných chýb, ktoré mnohé robíte pri líčení!

Mija exkluzívne zo zákulisia: Missky boli veľmi milé, múdre a krásne
12
Galéria
Zdroj: Mija Karolová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM