Jakub Forgács Samospráva

ROZRUCH v Bystrici: Gogola na protest opustil zasadnutie, sálou znelo hanba a fúj!

V Banskej Bystrici bolo na poslednom zasadnutí metského zastupiteľstva v tomto funkčnom období rušno. Tamojší primátor Peter Gogola sa hneď v úvode zasadnutia postaral o nečakaný úvod. Z rokovania na protest odišiel.

Ilustračný obrázok k článku ROZRUCH v Bystrici: Gogola na protest opustil zasadnutie, sálou znelo hanba a fúj!
Zdroj: TASR

Banskobystrický primátor Peter Gogola sa hneď v úvode dnešného posledného zasadnutia mestského zastupiteľstva (MsZ) v tomto funkčnom období postaral o nečakaný úvod. Z rokovania zastupiteľstva na protest odišiel. Od niektorých poslancov si za to pri odchode vyslúžil slová ako „hanba“ a „fúj“.

„Zvažoval som, či zvolať 31. zasadnutie. Atmosféra pred komunálnymi voľbami je krajne napätá. V lokálnych médiách som kritizovaný a zosmiešňovaný a aj výsledky mojej práce. Odmietam byť figúrkou predvolebnej frašky, som tým znechutený,“ reagoval pred 22 prítomnými poslancami Gogola. „Nechcem byť partnerom ľuďom, ktorí sú figúrky bez politickej morálky popoťahované pánom Pellegrinim,“ dodal. Gogola vzápätí opustil rokovaciu sálu.

V programe dnešného zastupiteľstva je aj rozpočet mesta na rok 2015. Ten mal predkladať práve primátor, no jeho návrh neprešiel finančnou komisiou a ani mestskou radou. Banská Bystrica tak pravdepodobne znova začne budúci rok v rozpočtovom provizóriu. Niektorí poslanci za Smer-SD, ktorí majú väčšinu v „malom“ parlamente, už dopredu avizovali, že návrh rozpočtu nepodporia. Vyjadrili sa, že nielenže im ho primátor predkladá neskoro, ale obsahuje aj veci, ktoré mu už viackrát vyčítali.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM